Amb uns ingressos de 170 milions de dòlars en l'últim any, la cantant nord-americana Taylor Swift és la famosa que més guanya del món, segons una llista publicada aquest dimarts per la revista Forbes.

Swift, de 26 anys, reemplaça al capdamunt de la llistat al boxejador Floyd-Mayweather, que fa un any encapçalava la classificació amb uns 300 milions de dòlars.

Afavorida per una reeixida gira mundial i en el seu treball per a marques com Coca-Cola o Apple, la cantant ha disparat els seus ingressos en els últims dotze mesos, guanyant més del doble del que havia aconseguit l'any anterior.

El segon lloc de la llista de Forbes l'ocupa la banda One Direction, amb uns 110 milions de dòlars, mentre que completa el podi amb 95 milions de dòlars l'escriptor James Patterson gràcies a les seves populars novel·les de suspens.

Cristiano Ronaldo (88 milions de dòlars en l'últim any) és el primer esportista de la classificació, en la qual apareix empatat en el quart lloc amb el presentador de televisió i autor Phil McGraw, i per davant de Lionel Messi, que ocupa el vuitè lloc amb 81.500.000 de dòlars.

Els dos futbolistes superen altres estrelles de l'esport que apareixen entre les celebritats més ben pagades com el basquetbolista Lebron James o el tennista Roger Federer.

En el "top ten" de la llista de Forbes destaca la presència de dues de les estrelles de la ràdio nord-americana, Howard Stern i Rush Limbaugh, al costat del còmic Kevin Hart i la cantant britànica Adele.

Llegendes com Madonna, AC / DC o els Rolling Stones apareixen també entre els vint primers acompanyats d'artistes més joves com Rihanna.

La música guanya clarament la partida a Hollywood, ja que cal baixar fins al lloc 19 per trobar l'actor més ben pagat de l'any, Dwayne Johnson, i fins al 49 per veure la primera actriu, Jennifer Lawrence.

La celebritat hispana amb més ingressos aquest any és Jennifer López, que apareix en el lloc 68 amb 39,5 milions de dòlars, i el primer espanyol és el tennista Rafael Nadal, en el 72 amb 37,5 milions, seguit del pilot Fernando Alonso , amb 36,5 milions.