El grup igualadí JoKB ha estat el guanyador de l'edició d'enguany del concurs Música Jove, que s'ha donat a conèixer aquest cap de setmana en el marc de l'Acampada jove de Montblanc. El premi, "que no ens esperàvem", els donarà el passi a ser els primers a actuar a l'escenari gran de l'acampada de l'any que ve.

El grup, format per la cantant Sílvia Farrés, i per Carles Pauné, Joan Vidal, Bernat Canals, Víctor Miguel, Àlex Almirall, Adrià Tort, i Raül Pendón, va posar el seu embrió ara fa 5 anys, però en fa només un que treballa de valent amb tots els seus set components (d'entre 18 i 20 anys). El 2015 van treure el seu primer disc (autoeditat), Camaleònic, i ara han estat els guanyadors del Música Jove. El convoquen les sectorials de les JERC per a l'Acampada, i després d'haver guanyat la semifinal del seu àmbit a Sitges, divendres van tornar a quedar primers en la final que enfrontava una vintena de grups. Estar en aquest cartell és el millor passaport per créixer", explicava ahir a aquest diari un dels seus components, Carles Pauné, i feia incidència en l'intens treball que han fet aquest darrer any "i que ha donat els seus fruits".

El grup es defineix amb un estil de mestissatge camaleònic, que fusiona el reggae, ska, pop, rock, punk i latin. Aquest estiu estaran de gira per Catalunya amb les "Nits per recordar", i es continuaran desenvolupant el que en diuen "festa camaleònica", d'estil tropical i amb una pinya (com a la foto), allà on vagin.