El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, va lliurar ahir al vespre les distincions a 430 estudiants catalans, entre els quals n'hi havia 27 de les comarques centrals, que van obtenir la qualificació d'excel·lent (9 o més) a les proves d'accés a la universitat que van tenir lloc el mes de juny passat.

En un acte a l'Auditori de Barcelona, Baiget va entregar un diploma als estudiants distingits i, a més, el 7 millors també van rebre un obsequi especial. La nota més alta de tot Catalunya ha estat un 9,7 d'una jove de Tarragona.

En aquesta ocasió, dels 430 guardonats, 246 són noies i 184 són nois. D'altra banda, 189 procedeixen de centres públics mentre que 241 han estudiat en centres concertats o privats.

Dels 27 joves de la Catalunya Central que ahir van rebre el reconeixement, els estudiants bagencs són Marc Rodríguez (Institut Castellet); Albert Blaya i Mònica Moraleja (Lacetània); Carles Pintó i Mireia Via (Lluís de Peguera); Olga Barba (Mig-món); Elisabet Rufas, Jaume Planas, Miquel Tomé i Robert Prat (Pius Font i Quer); Diana Moscoso i Mariona Bonsfills (Sant Ramon). Del Berguedà, van rebre la distinció David Rial i Nil Ballús (Guillem de Berguedà) i Laura Buscallà (Pere Fontdevila). Del Solsonès, els guardonats van ser Janet Van der Graaf (Arrels II) i Josep Plana (Francesc Ribalta). De l'Anoia, van ser reconeguts Marta Ambrós (Escola Pia), Oriol Ricart (Molí de la Vila), Adrià Gassó, Jordi Elvira i Rita Bosser (Pere Vives Vich) i Roger Argemí (Mestral-Jorba). També hi va haver quatre reconeixements per a alumnes de l'Alt Urgell: Itziar Busquets, Mariona Mateu, Núria Angrill i Sara Mendes (Institut Joan Brudieu).