El cuiner Jordi Roca s'ha "menjat" avui Andrés Velencoso en la inauguració de la seva nova gelateria Rocambolesc, situada al Teatre del Liceu i amb accés també des de la Rambla barcelonina, durant la qual el xef ha degustat el "VelenCoco", un gelat dissenyat a partir d'un motllo en 3D del cos del model.

"Fem això per divertir-nos, per a passar-nos-ho bé i per arribar a tots els públics", ha reconegut entre rialles el reboster que regenta, al costat dels seus germans, El Celler de Can Roca, reconegut durant anys com el millor restaurant del món.

Amb la inauguració d'avui, els germans Roca comptaran amb quatre gelateries al costat de les que ja posseeixen a Girona, Platja d'Aro (Baix Empordà) i Madrid, confirmant així l'èxit de la marca que, de moment, no traspassarà les fronteres espanyoles, ha dit a Efe Alejandra Rivas, directora de la cadena de gelats i dona de Roca.

Per a la seva primera botiga a la capital catalana, el menor dels germans Roca ha creat un polo homenatge a la ciutat amb la forma del dit de Colom, seguint el costum que va iniciar a Girona, on va elegir com a símbol el "Cul de la Lleona" i a Madrid, amb l'"Oso y el Madroño".

D'una altra banda, Rivas ha avançat que una de les pròximes obertures de "Rocambolesc" serà a Casa Andrés, el restaurant de Tossa de Mar (Selva) propietat de la família del model català: "Volíem representar un monument de Tossa en un gelat i, quin millor monument que el mateix Andrés Velencoso?", ha comentat Roca.

El "VelenCoco" està dissenyat a partir d'un escàner i posterior motllo en impressió 3D del cos del model, i s'elabora de manera artesanal amb llet de coco -"un referent de la cultura de platja", segons el xef-, canyella i clofolla de llimona per crear un gust "mediterrani".

De la seva banda, el model i exparella de Kylie Minogue ha defensat que amb aquesta iniciativa vol mostrar el seu costat "més gamberro" i demostrar que malgrat que sembla "inaccessible" amb aquesta acció es riu de si mateix.

Malgrat que la botiga formarà part de l'espai gastronòmic i cultural Espai Liceu que s'inaugurarà a la tardor, la gelateria té accés directe des de la pròpia Rambla, i oferirà el mateix servei a tots els clients.