Un conductor d'autobús a Holanda va ser acomiadat després de fer-se viral un vídeo en què se'l veu jugant al Pokémon GO mentre conduïa el trajecte entre les localitats de Leiden i Alphen aan Den Rijn. Un portaveu de la companyi-a d'autobusos, Ringelberg Tours, va confirmar al diari Omroep West l'acomiadament del treballador perquè "no seria adequat si futurs passatgers el veiessin conduint".

El conductor, el nom i edat del qual no han estat difosos, portava diversos anys treballant en la companyia i mai no va rebre queixes, però l'empresa va considerar que el seu comportament "és inacceptable". "Estem treballant en un pla per al seu futur, però no serà amb nosaltres", ha declarat el portaveu de l'empresa a aquest rotatiu.

La companyia havia estat contractada per l'empresa nacional holandesa de ferrocarrils, NS, per cobrir el trajecte entre aquestes localitats. La pròpia NS va demanar "mesures apropiades" a Ringelberg Tours en resposta al vídeo, que en menys de 4 dies acumula més de 200.000 visites al lloc web Dumpert.nl.

El fenomen de l'aplicació de realitat augmentada Pokémon GO ha tingut conseqüències polèmiques, com la detenció de dos joves canadencs per haver creuat il·legalment la frontera amb els Estats Units mentre intentaven caçar pokémons.