Més d'una trentena de monjos i monges tibetans aprenen des d'aquesta setmana física, neurociència i biologia en un congrés al nord de l'Índia, en una aposta per perseguir el "somni" del dalai-lama de fusionar ciència moderna i budisme.

"Durant dècades, sa santedat ha tingut el somni d'introduir una educació científica àmplia al currículum del sistema educatiu tradicional monàstic tibetà", ha afirmat en la inauguració de l'esdeveniment el director de la Biblioteca de Treballs i Arxius Tibetans (LTWA), Geshe Lhakdor.

Organitzat per la LTWA i el govern tibetà a l'exili, el congrés reuneix per dues setmanes a Dharamsala, on té la seu l'Administració Central Tibetana (CTA), 20 monjos i 12 monges aspirants a obtenir el títol Geshema, equivalent a un doctorat en filosofia budista.

Segons ha informat la CTA en un comunicat, Lhakdor es va mostrar optimista que la iniciativa inspirarà un "canvi de paradigma" en l'educació, en proporcionar les eines per fusionar l'entrenament del "cor i l'intel·lecte".