Una família vietnamita ha reclamat la "dona salvatge" de Cambodja, Rochom Pnhieng, com la filla que tenien i que va desaparèixer el 2006, segons van informar els cambodjans amb els quals conviu aquesta dona des de fa nou anys i mig. Rochom Khamphy, germà de Pnhieng, va declarar a Efe que un home vietnamita de 70 anys, que es va identificar com Pel, els va visitar el 27 de juliol passat per presentar la seva reclamació i va explicar que havia reconegut la seva filla, a la qual cridava amb el nom de Tak, en notícies a les xarxes socials sobre la "dona salvatge".

Pel va presentar diversos documents, entre ells el certificat de naixement de la filla i una denúncia de la seva desaparició.

"El vietnamita ens va dir que, si no fos un familiar seu, no tindria l'obligació de cuidar-la, ja que (Pnhieng) no pot fer res", va explicar Rochom Khamphy.

La família vietnamita ha ofert a la cambodjana 3.000 dòlars en compensació, mentre tramita els documents per traslladar-la a Vietnam. "Si ella és la seva filla biològica, com ell assegura, se la pot endur (...). Si és realment el seu familiar no la tractarà malament, i si la tracta malament no ho sabrem perquè viu lluny de nosaltres", va manifestar el cambodjà.

La "dona salvatge" va aparèixer nua a la jungla del nord de Cambodja, a la província de Ratanakiri, el gener del 2007 i, davant la seva incapacitat per comunicar-se, va ser reclamada pel policia Sal Lou, de la minoria pnong, com filla seva, la qual va néixer el 1979 i que va desaparèixer de nena.

La incapacitat comunicativa de Pnhieng es deu a discapacitats auditives, segons el psicòleg espanyol Hector Rifà, que la va tractar entre el 2007 i 2012 amb l'ONG Psicòlegs sense Fronteres.

Rifà va opinar en el seu dia que "és perfectament possible que de petita habités en algun dels múltiples poblats indígenes de les terres altes compartides per Cambodja i Vietnam". Pnhieng ha viscut tancada la major part del temps en una petita cabana darrere de la casa, una solució recurrent per a les persones amb trastorns psicològics o conductuals en zones rurals de Cambodja.