L'argentí Miguel Ángel Reigosa, conegut com el rei del whisky, presumeix en cada reunió de posseir, gràcies al seu esperit "lluitador", la col·lecció privada més gran del món d'aquesta beguda espirituosa i de ser a només 483 ampolles de superar l'emblemàtic Museu del Whisky d'Edimburg, a Escòcia.

Aquesta "aigua de vida", com es tradueix el terme en gaèlic, va enamorar Reigosa quan només tenia 14 anys, després d'una mala experiència amb algun còctel i una singular lliçó del seu pare, de qui va heretar l'afany pel col·leccionisme.

"Vaig començar als 14 anys i mai més en vaig perdre la passió. L'única beguda que prenc és whisky, de vegades una mica de cervesa, i en un país com el nostre, l'Argentina, no prendre vi de vegades és com un pecat, però realment no prenem vi", va explicar el col·leccionista en una conversa amb Efe.

A partir d'aquí, va començar la seva carrera, primer comprant ampolles en miniatura, després, exemplars exclusius i, posteriorment, treballant per la beguda que mou la seva vida a través de l'associació Whisky Malt Argentina, que congrega 4.100 amants d'aquest elixir, i del Museu Argentí del Whisky, que ja disposa de 2.900 ampolles, o "ànimes", com li agrada dir.

No és escocès

No té sang anglesa ni escocesa, només aquest esperit "lluitador" que li va inculcar la seva família, tots emigrants espanyols de la província gallega de Lugo, i que avui, després d'anys d'esforç, li ha valgut a Reigosa el respecte d'eminències del sector i el sobrenom del rei del whisky.

"El que tu has fet a l'Argentina és el mateix que si a un escocès se li acudís crear un museu del mate a Escòcia", assegura que li diuen entre rialles els seus amics.

I és cert: en un país sense essència whiskera, considera que el que ha aconseguit és realment "una epopeia" a la qual ha dedicat tota una vida, però que, a canvi, li ha tornat moltes satisfaccions.