"Hi ha dones que necessiten ser violades perquè són histèriques i senten culpa per no poder tenir sexe lliurement". Aquestes van ser les paraules del músic argentí Gustavo Cordera en una entrevista amb alumnes de periodisme.

La xerrada, que es va donar a l'escola TEA Art de Buenos Aires en el marc d'una matèria on assisteixen celebritats per ser entrevistades per alumnes, Gustavo Cordera va considerar també que és una "aberració" que la llei no permeti tenir sexe amb menors que " vulguin "mantenir relacions amb un adult, tal com recull el diari argentí 'La Nación'.

"Si jo tinc alguna cosa bona per donar-te, puc desvirgar-te com ningú al món. A mi parlam de com et sents i t'entenc, però si em parles dels drets no t'escolto perquè no crec en les lleis dels homes, sí en les de la naturalesa ", va afegir Cordera durant l'entrevista.

Aquestes polèmiques declaracions van ser arran d'una pregunta sobre els presumptes abusos sexuals comesos pels músics Cristian Aldana de 'l'Altre Jo' i Migue de 'L'Ona Que Volia Ser Chau'. Les paraules de Cordera van ser difoses per Jonatan Dalinger, un dels estudiants presents, a través de Facebook i es van viralitzar causant la indignació de molts.

Per la seva banda, des del compte de Facebook de TEA es va aclarir que una de les normatives de l'escola és que el contingut de les entrevistes no ha de ser difós, tal com va fer Dalinger: "Els alumnes coneixen aquesta regla i demanem que la respectin . Això no vol dir que la institució avali les declaracions dels entrevistats ".

Després del que ha passat, Cordera va assenyalar en una entrevista a 'La Nación' que "com era a porta tancada vaig fer algunes provocacions, les vaig fer no des del lloc del que penso i sento, sinó des del lloc de posar-me davant de nois que necessiten preguntar. És a dir, com si estigués actuant ".

"La frase està totalment treta de context. Això va moure el dolor de molta gent i l'únic que tinc per dir és que vull demanar perdó", ha afegit Cordera.

Aquest dimecres, la Cambra de Senadors va aprovar un projecte de Declaració per repudiar les declaracions de Cordera, una iniciativa que va ser aprovada per unanimitat i assenyala que "són un clar exemple del que es coneix com a discurs d'odi de gènere, amb comentaris misògins i sexistes, alhora que justifica una de les majors manifestacions de la violència de gènere: la violació ".