En èpoques de crisi, la recerca de treball s'ha convertit en la major preocupació dels joves, tal com ha demostrat un recent estudi. Lluny van quedar les tradicionals pàgines dels diaris amb la secció de 'classificats' en què els anunciants pagaven per fer públiques les seves ofertes d'ocupació.

No podem oblidar que vivim en l'era digital, on Internet té la batuta que regeix totes les operacions en l'àrdua tasca de trobar una feina. Amb tan sols un 'clic' pots accedir a ofertes professionals que, en molts casos, resulten tan sorprenents com ridícules. A continuació et deixem una mostra d'anuncis que et deixaran amb la boca oberta:

El fenomen de 'Pokémon GO'

La febre per Pokémon GO no cessa i aquest estiu arriben fins i tot oportunitats laborals per als majors fans d'aquest videojoc. La 'app' Job Today ha registrat una oferta que requereix d'un currículum molt concret: "tenir disponibilitat els caps de setmana i acreditar un nivell mínim de 20 en el joc".

L'oferta consisteix en convertir-se en guia i acompanyant de grups per totes les províncies d'Espanya, i s'ofereix un sou diari per cada treball exercit, el que podria considerar-se 'la feina de l'estiu' per als fanàtic d'aquest videojoc.

Segons es detalla en l'oferta, els seleccionats a aquest lloc de treball es dedicaran a coordinar i guiar les sortides de petits grups d'entrenadors Pokémon en diferents punts d'Espanya.

Anuncis sexistes

No sabem com catalogar cert tipus d'anuncis, entre sexistes i humiliants, haurien d'estar vetats. Un excés de sinceritat és el que ha portat a l'autor d'aquesta publicació en què busquen hostesses per a esdeveniments. Però no totes les dones són aptes per a aquesta ocupació, ja que són necessaris una sèrie de requisits: noies morenes, alçada superior de 170 cm i talla de pit mínim de 95.

Treballar gratis durant dos mesos és possible

Un dels treballs més demandats i que més accessibles són per als joves és el de dependent en botigues de roba. Fins aquí tot correcte. El que no és tan normal és que el treball realitzat es realitzi per 'amor a l'art'. Doncs bé, això és el que ofereixen en el següent anunci. Una prova de dos mesos per realitzar un treball no remunerat. I, per si això fos poc, el candidat a aquesta ocupació ha d'estar disponible ponts, festius i caps de setmana.

Ocupació a Canàries per als no canaris

Un altre dels treballs 'estrella' que inunden les pàgines d'anuncis és el de comercial. Generalment, no es necessiten una nòmina molt extensa d'estudis i títols universitaris, pel que està a l'abast dels més joves.

Si ets comunicatiu i resultes convincent tindràs moltes oportunitats de passar a la nòmina de comercials.

Però has d'estar atent, perquè pots trobar-te amb un inconvenient: haver de desplaçar del teu lloc de residència. Precisament, això és el que reclamen en aquest anunci, en el qual exclouen els habitants de Las Palmas per treballar a la seva ciutat.