Conserven tot la seva esplendor, immutables al pas del temps. Creuar la seva porta és com viatjar enrere en el temps, on la societat es regia per vassallatge i sang blava. Avui dia, aquests castells i palaus es conserven com una mostra vivent de la història, una arquitectura de somni digna de protagonitzar fotografies i pel·lícules. Si ets un amant dels gruixuts murs, les torres, els fabulosos jardins i les fortaleses, no et perdis la següent galeria.

Alcázar de Segòvia, Espanya

En la confluència dels rius Eresma i Clamores, s'hi alça sobre un turó l'Alcàsser de Segòvia, un dels palaus més destacats d'Espanya i Europa. Amb la seva forma de proa de vaixell, el castell-palau va ser construït originalment com una fortalesa pel rei Berber Alí ibn Yúsuf al segle XII, però ha servit com un palau real, una presó estatal, un centre d'artilleria i una acadèmia militar des de llavors. Actualment s'utilitza com a museu i posseeix una exhibició d'arxius militars.

Foto: Getty Images

Castell d'Asfhord, Irlanda

Situat al Comtat de Mayo, Irlanda, aquest castell medieval es troba a la vora del llac Corrib. Va ser construït en el s.XIII i en 1852 va ser reconstruït per Benjamin Guiness. Finalment, la saga Guinness va vendre el castell en 1945. Actualment s'ha convertit en un hotel de cinc estels per gaudir de la naturalesa i el relax i que ofereix passejos pel llac Corrib.

Foto: Getty Images

Castell Chillon, Suïssa

A la vora del llac Lemán, a Suïssa, s'erigeix el castell gòtic de Chillon que va ser utilitzat per defensar als nobles que van viure en el seu interior i que avui dia està catalogat com a monument històric. El castell va ser ocupat per la Casa de Savoia i posteriorment pels berneses des de 1536 fins a 1798. El seu estil i el seu ambient van inspirar al poeta anglès Lord Byron.

Foto: Getty Images

Castell d'Inveraray, Escòcia

El Castell d'Inveraray conserva el mateix aspecte impressionant que quan es va construir. Des de la seva altura s'ofereix una vista privilegiada del poble i del llac, però no obstant això, des dels carrers, la construcció passa gairebé desapercebuda, ja que queda oculta entre la vasta naturalesa.

Va ser construït entre el 1746 i el 1789 per ordre del Duc de Argyll i ha sofert dues reformes importants durant tots aquests anys. Actualment, és una de les majors atraccions de la zona.

Foto: Getty Images

Csatell Liechtenstein, Alemanya

A uns 40 km de Stuttgart, s'alça el Castell de Liechtenstein les bases del qual es van asseure damunt de les restes d'un castell medieval entre 1839 i 1842. El disseny romàntic neogòtic del castell va ser creat per l'arquitecte Carl Alexander Heideloff. A dia d'avui, el castell, que conté una important col·lecció d'armes i armadures, es pot visitar.

Palau Mysore, Índia

L'arquitecte anglès Henry Irwin va reconstruir l'actual Plaau Mysore a Índia, residència del maharajá que pertanyia a la dinastia Wodeyar. Aquest majestuós palau real va ser manat a construir en 1897, acabat en 1912 i ampliat en 1940, després que l'anterior cremés en un incendi.

Foto: Getty Images