Mor als 83 anys l'actor que va donar vida al robot R2-D2 de la "Guerra de les Galàxies"

15.08.2016 | 07:34
L´actor Kenny Baker, en una de les seves últimes aparicions públiques

L'actor britànic Kenny Baker, famós per haver donat vida a l'androide R2-D2 an la saga fantàstica Star Wars (La guerra de les galàxies), ha mort als 83 anys després d'una llarga malaltia, segons informa ahir el diari The Guardian.
La família de Baker, qui va fer de per primera vegada de R2-D2 l'any 1977 (Star Wars Episodi IV: una nova esperança), va fer pública la defunció mitjançant un comunicat publicat al rotatiu britànic.
"Ens ho esperàvem, però és trist de tota maneres. Va viure una vida llarga i plena, i va aconse-guir fer feliç molta gent. Va ser una persona molt estimada a tot el món i estem orgullosos de tot el que va aconseguir al llarg de la seva vida", va declarar la seva neboda, Abigail Shield.
"Quan era petit li van dir que no arribaria a la pubertat i al final va viure una vida plena. Els últims anys ha estat malalt, així que ens ho esperàvem[el moment de la seva mort]. Un dels seus nebots va ser qui el va trobar", explicava Abigail Shield.
Baker, de només 112 centímetres d'alçada, va donar vida a l'emblemàtic R2-D2 en sis de les set pel·lícules de la saga Star Wars-només l'actor Anthony Daniels (C3PO) ha estat en totes.
A més, va ser conegut pels seus papers en altres films de la dècada dels 80 com L'home elefant, Els herois del temps, Amadeus i Flaix Gordon.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema