Internautes, amants dels animals, premsa i xarxes socials a la Xina s'han mobilitzat per intentar trobar Gobi, una gossa de carrer que es va fer famosa després de seguir durant 125 quilòmetres un atleta australià mentre aquest corria la ultramarató al desert del mateix nom.

Dion Leonard, l'atleta al qual l'animal va perseguir amb tanta passió, havia iniciat els últims mesos la campanya "Gobi a casa" per adoptar-la i endur-se-la a Edimburg, però mentre esperava els tràmits necessaris perquè s'autoritzés, la gossa es va extraviar.

"Han estat les pitjors 24 hores de la meva vida, i sé que molts compartiu el meu dolor i la meva ràbia", assenyalava a Facebook Leonard, que desesperat ha viatjat a la Xina novament per enganxar cartells de Gobi als carrers i participar en les tasques de recerca.

Leonard, de 41 anys, va conèixer Gobi el juny, quan l'animal va començar a seguir-lo sense descans en les primeres etapes de la Marxa del Gobi, una ultramarató de 250 quilòmetres que transcorre per zones desèrtiques i a temperatures que de vegades superen els 50 graus.

La fidelitat i l'extraordinària resistència de l'animal van fer que l'australià establert a Escòcia li agafés afecte, fins al punt que la va acollir a la seva tenda de campanya durant els descansos de la cursa i va decidir adoptar-la. Per això va llançar l'esmentada campanya #BringGobiHome amb la finalitat de recaptar els diners necessaris per a les despeses de vacunació i paperassa per tal que l'animal pogués emigrar, un procés que requereix uns quatre mesos.

Immediatament, l'atleta va viatjar a aquesta ciutat per ajudar en les tasques de recerca: "fa 34 hores que no dormo, estic enganxant cartells a Urumqi i veient munts de gossos vagabunds, però encara no hi ha cap senyal de Gobi", va publicar diumenge a Facebook.

En la recerca hi participen els responsables del centre d'acollida per a animals d'Urumqi i també molts internautes del país a través de les xarxes socials, ja que la notícia de la pèrdua de Gobi, un animal ja molt popular arran de la campanya de l'atleta, s'ha convertit en un dels temes més comentats aquests dies.

La desesperada recerca també ha estat comentada a la televisió estatal xinesa, CCTV, a l'agència oficial Xina News i al Global Times, publicació en anglès propietat de Diari del Poble.

"Abans d'anar a dormir, si us plau, resin una pregària a sant Anton, potser, si ho fem aquesta nit, el destí portarà Gobi amb Dion (Leonard)", assenyalava ahir el compte a Facebook de la campanya.