La casa de subhastes Julien's, Los Angeles (EUA), obrirà el 23 de setembre una licitació per una part de les cendres de l'escriptor Truman Capote, que va morir el 1984 en aquesta ciutat californiana.

Al seu web, la casa Julien's inclou en un lot titulat Icones i ídols de Hollywood una petita caixa de fusta que alberga restes del cèlebre autor de la coneguda novel·la negra A sang freda (1966).

L'import de sortida per comprar les cendres és de 2.000 dòlars, encara que la casa de subhastes estima que el seu preu final pot oscil·lar un valor entre els 4.000 i els 6.000 dòlars.

El lot que es posarà a disposició dels licitadors inclou altres objectes relacionats amb l'escriptor de Nova Orleans, com fotografies, llibres, roba i pots de pastilles pertanyents a Capote.

D'acord amb Los Angeles Times, les cendres de Capote van ser separades i repartides entre el seu company, Jack Dunphy, i la seva amiga Joanne Carson, exdona del presentador televisiu de Tonight Show Johnny Carson, a casa de la qual va morir.

La part de les cendres que va correspondre a Carson va ser robada i recuperada dues vegades, després de la qual cosa es van dipositar al cementiri Westwood Village Memorial Park de Los Angeles. Carson va morir el 2015, i la part de les cendres de Capote que posseïa és la que ara sortirà a subhasta.

"Estic segur que molta gent creurà que això és irrespectuós", va dir a la revista Vanity Fair el director executiu de la casa de subhastes, Darren Julien. "Però és un fet: Truman Capote estimava l'element sorpresa. Li encantava la publicitat. I estic segur que està mirant a baix, rient i dient: 'això és una cosa que hauria fet jo'".