Un pescador filipí ha guardat durant deu anys el que podria ser una perla d'ostra de 34 quilos, que, si se'n confirma l'autenticitat, es convertirà en la més gran descoberta en el món, davant de la de Lao Tzu o perla d'Al·là, de 6,4 quilos, informen mitjans locals.

El pescador va trobar la perla en aigües de l'illa de Palawan i la va conservar tot aquest temps sota el seu llit com un talismà, segons el diari Inquirer. Una mudança va treure a la llum la descomunal peça, i un familiar del pescador, Aileen Cynthia Amurao, que treballa a l'oficina provincial de Turisme, va decidir portar-la a l'Ajuntament de Puerto Princesa, la capital de la província. Amurao va indicar en declaracions al citat rotatiu que al principi va confondre la concreció de 61 centímetres d'ample per 21 centímetres de llarg amb un corall extret del fons marí.

Les autoritats municipals de Puerto Princesa estan a l'espera que un especialista els ajudi a determinar si realment es tracta de la perla d'ostra més gran descoberta al món o es tracta d'una altra cosa. La perla coneguda com a Lao Tzu o d'Al·là, que és la més gran localitzada fins ara, també va ser descoberta a les Filipines, l'any 1939, i va ser taxada en 93 milions de dòlars el 2003.