Claus per a una tornada a l'escola feliç

Organitza una festa 'fi d'estiu' i implica els nens en els preparatius del material escolar per encomanar la il·lusió

01.09.2016 | 07:36
La tornada a l´escola també pot ser feliç.

Els dies de sol i platja ja han quedat enrere. La tornada a l'escola ens imposa tornar als estrictes horaris i l'avorrida rutina. Però tornar a la vida normal no ha de ser un trauma, especialment quan es tracta dels més petits. Afrontar aquest període amb alegria i optimisme ens ajudarà. Però com? Anota els següents consells:

Celebra la fi de l'estiu
Organitza una festa 'fi de l'estiu' i implica els nens en la seva organització. Un pícnic o una barbacoa a l'aire lliure serà un pla perfecte perquè els més petits entenguin que les vacances malauradament sempre arriben a un final i toca fer un comiat. Aprofita per explicar-los que d'aquí a uns dies hauran de començar de nou al col·legi.

Prepara el material escolar amb ells
Torna a casa amb els teus fills uns dies abans que les classes comencin perquè es vagin adaptant a la tornada a la normalitat a poc a poc. Aprofita aquests dies per organitzar totes les coses que necessitaran per la tornada a l'escola. Quan vagis a comprar una nova carpeta, motxilla o bolígrafs demana'ls que t'acompanyin i que triïn ells mateixos les seves coses. Estrenar el material escolar és una experiència que sempre els fa il·lusió.

Encomana'ls noves il·lusions
Tornar de les vacances amb noves fites no només és important per als més grans, per als més petits també és vital. Fes-los sentir orgullosos que aviat començaran un nou curs i que aquest és per a més grans que el de l'any passat. Recorda'ls que aviat tornaran a veure els seus amics del col·legi als quals podran explicar-los tot el que han fet durant l'estiu, etc. En definitiva es tracta que aprenguin a gaudir de les novetats que el nou curs escolar els portarà i mirin aquesta nova etapa amb il·lusió.

Acompanya'ls al col·legi
Una vegada que les classes hagin començat és important acompanyar els nostres fills al col·legi perquè de camí puguin explicar les seves pors i les coses noves que els ocorren en aquests primers dies de classe. Segur que estan desitjant sortir de l'escola per explicar-vos com són els seus nous professors o les noves assignatures que han d'estudiar!

Planifica una escapada de cap de setmana
Organitzar una escapada de cap de setmana uns dies després que comencin les classes. Tornar a pensar en un viatge és una idea que els vindrà bé tant a ells com a vosaltres. Fes-los entendre que els caps de setmana són unes petites vacances amb les que també es pot gaudir. L'ideal seria realitzar-ho un mes després de la tornada a l'escola per no tornar-los a trastocar les seves rutines massa aviat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Gent

Edurne i De Gea.
De Gea fotografia Edurne nua entre els llençols

De Gea fotografia Edurne nua entre els llençols

El porter revela el seu "paradís" a Instagram i puja una imatge molt sensual de la cantant

Novetats sobre l'estrany animal que va desconcertar a Charles Darwin

Novetats sobre l'estrany animal que va desconcertar a Charles Darwin

Els macrauquenias són una de les espècies més enigmàtiques descobertes pel naturalista

Construeix la teva pròpia piscina amb palets reciclats

Construeix la teva pròpia piscina amb palets reciclats

Per menys de 70 euros pots fer realitat aquesta idea original i refrescant per aquesta època de...

Creen una organització per intentar evitar els ofegaments de nens petits

Creen una organització per intentar evitar els ofegaments de nens petits

La família d'una nena que va perdre la vida en una piscina de Sils treballen per formar a pares i...

Enllaços recomanats: Premis cinema