Primer dia de guarderia: consells per ajudar el nen

Entrar amb els petits a classe o parlar amb l'educadora, entre les pautes a seguir per les famílies

01.09.2016 | 07:36
Primer dia de guarderia: consells per ajudar el nen

Amb la incorporació dels pares al món laboral després de la baixa per paternitat, arriba el moment de decidir amb qui deixar els fills petits. La llar d'infants és una de les principals opcions. La preocupació pel benestar de l'infant mentre els pares treballen suposa prendre una sèrie de decisions respecte a com conciliar la vida familiar i laboral perquè afecti el menys possible al desenvolupament dels petits. Per a això, existeixen una sèrie de pautes per facilitar als petits i als seus pares en el procés d'adaptació:

-Entrar amb els petits a classe és un dels passos a seguir pels pares. D'aquesta manera els pares compartiran l'espai de l'aula al costat dels seus nens i poc a poc el nen s'anirà sentint més còmode i segur en aquest entorn.

-Un altre dels passos a seguir perquè el nadó es vagi habituant serà anar-hi cada dia més estona. És a dir, és recomanable que el nombre de minuts del nadó a la llar d'infants vagi augmentant a mesura que van passant els dies fins a completar l'horari acordat per la llar d'infants i els pares. D'aquesta manera, el petit anirà agafant ritme i s'anirà habituant als seus companys i cuidadors al mateix temps que els seus pares comencen a reincorporar-se al món laboral.

-D'altra banda, parlar amb l'educadora i entaular confiança amb ella farà que el nostre nadó se senti més segur i tranquil. És a dir, que el petit observi que el seu pares conversen amb l'encarregada de cuidar-lo provocarà que aquest se senti protegit. Entaular confiança amb la cuidadora ajudarà els pares a conèixer l'evolució i adaptació del seu fill a la guarderia.

-Per la seva banda, compartir i passar el temps amb el nadó a la seva sortida de la guarderia serà beneficiós per a ell en el seu procés d'adaptació, ja que aquests moments es viuran amb més intensitat i alegria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema