Els espanyols es gastaran 232 euros de mitjana en la compra de material per a la volta al col·legi, segons recull una edició especial de l'Observatori Cetelem, en comparació de les dades obtingudes en l'edició de l'any passat.

Alhora, l'estudi revela que per a l'11% dels espanyols enquestats aquest import és molt superior, arribant gairebé als 1.000 euros de desemborsament, tot i que si bé cal assenyalar que és el percentatge minoritari. D'altra banda, el 28% dels enquestats que assegura que la seva despesa mitjana prevista serà d'uns 121 euros, i al 25% del seu desemborsament s'incrementa fins a 374 euros.

A més, l'estudi assenyala que el percentatge d'espanyols que pensa avançar les seves compres relacionades amb "la volta a l'escola", disminueix any rere any. Així, un 22% de consumidors afirmen que té intenció d'avançar aquestes compres respecte del 28% que ho afirmava fa dos anys.

Entre els productes en els quals més es gasta es troben: material escolar (75%), llibres (65%) i roba, sobretot esportiva com xandall (60%). A més, l'enquesta ha mostrat que altres productes d'equipament escolar com els quaderns (57%) i les motxilles (49%) també ocupen una posició destacada entre aquestes compres "avançades".