Classes particulars: quan és necessari un reforç escolar?

Hi ha nens que necessiten ajuda fora de l'escola per potenciar els seus coneixements sobre algunes matèries

01.09.2016 | 07:36
Classes particulars: quan és necessari un reforç escolar?

Les classes particulars solen plantejar-se com un problema per a molts pares. Hi ha nens que necessiten ajuda per a potenciar els seus coneixements sobre algunes matèries. En aquests casos, és important coordinar aquest diagnòstic amb els tutors dels menors al col·legi ja que ells podran orientar els pares pel que fa als aspectes en què flaquegen els seus fills i amb els que necessiten ajuda.

El moment en què arriben les notes a casa sol ser un dels més habituals per activar la necessitat de les classes particulars. En veure els suspesos, molts pares comencen a plantejar-se aquesta possibilitat. En moltes ocasions, no cal arribar al suspens ja que un bon diagnòstic prematur podrà ajudar el nen a millorar en aquesta matèria que se li hagi encallat.

Elecció correcta de les classes particulars

Una vegada que s'hagi dut a terme el diagnòstic correcte sobre les necessitats de l'infant pel que fa a classes particulars, els pares hauran de buscar el lloc adequat perquè el nen rebi aquest reforç. Els pares poden optar per un professor particular que acudeixi a casa a ajudar el nen o per un centre especialitzat, en el qual el nen rebrà les classes particulars en grup. Es pot optar per una o altra opció i si qualsevol d'elles no funciona, es pot recórrer a l'altra. Cada nen presenta unes necessitats especials i pot adaptar-se millor o pitjor a determinades situacions.

D'altra banda, cal evitar que el nen vegi les classes particulars com un càstig. Les classes particulars són un reforç per ajudar el nen a millorar en les seves capacitats d'aprenentatge. Per això, els pares tindran la tasca de motivar l'infant i presentar-li aquest reforç com una activitat positiva que els ajudarà a avançar en els seus estudis.

Finalment, no cal atabalar el nen amb una sobrecàrrega de classes particulars. El nen no s'ha de veure sobrepassat amb una sobrecàrrega de tasques a les que no pot fer front. Després de les hores lectives a l'escola cal compensar aquesta càrrega d'estudi amb activitats lúdiques i d'oci en què el nen pugui distreure. L'activitat física és fonamental per al desenvolupament del nen i, a més, pot ajudar a concentrar-se millor i ser més eficient a l'hora de seure davant dels llibres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Gent

Els matrimonis al Berguedà van créixer el 25% l'any passat

La Cerdanya és entre les comarques amb la taxa de nupcialitat més baixa

Observen la llum i les ones gravitacionals del xoc de dues estrelles de neutrons

Observen la llum i les ones gravitacionals del xoc de dues estrelles de neutrons

La comunitat científica titlla aquesta fita com una de les més importants de la dècada

Núria Roca respon les crítiques a la 'relació oberta' que manté amb el seu marit

Núria Roca respon les crítiques a la "relació oberta" que manté amb el seu marit

«Porto gairebé 20 anys amb la persona que més estimo, admiro i respecto», afirma la presentadora...

La UB detecta restes de medicaments antidepressius en peixos d'alguns rius

La UB detecta restes de medicaments antidepressius en peixos d'alguns rius

Els fàrmacs que arriben als cursos fluvials alteren la seva forma de nedar i menjar

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema