Samsung Electronics va suspendre ahir les vendes i va anunciar una revisió a tot el món del Galaxy Note 7, el seu recent phablet de gamma alta, per la presència de bateries defectuoses que van arribar a causar ignicions en alguns terminals.

"Hem decidit suspendre les vendes del Note 7 i oferir terminals nous de recanvi a tots els clients que els sol·licitin", va explicar Koh Dong-jin, director de la divisió de telefonia mòbil de l'empresa. El directiu va reconèixer que molts usuaris del nou phablet podrien estar "preocupats" per la possibilitat que el seu terminal es cremi durant el procés de càrrega, tal com ha passat diverses vegades des de la seva sortida al mercat fa menys de dues setmanes.

"Si s'acosten al servei tècnic, tenim un programari per comprovar si hi ha problemes al telèfon. Durant la revisió poden utilitzar un terminal de qualsevol dels altres models disponibles", va afirmar Koh.

L'executiu va indicar que, depenent del país, el procés de revisió i canvi podria durar més o menys segons la disponibilitat de recanvis, encara que va prometre "la màxima rapidesa possible". "Samsung demana disculpes sinceres a tots els clients per la ignició de bateries ocorreguda poc després del llançament d'aquest nou producte", va afegir.

Des que el Galaxy Note 7 va arribar als primers mercats el 19 d'agost, diversos usuaris han denunciat que, durant la càrrega, el telèfon s'havia cremat i, fins i tot, alguns van pujar vídeos a la xarxa per demostrar-ho. L'escàndol va portar Samsung a obrir una investigació, i els resultats van ser presentats ahir pel director de la divisió de telefonia mòbil.

El gegant sud-coreà de l'electrònica va concloure que les ignicions van ser causades per bateries defectuoses instal·lades en alguns dels telèfons. En concret, el problema de les bateries inflamables hauria sorgit en 24 de cada milió d'unitats, segons l'informe de Samsung. La dada es basa en el fet que, del milió i mig d'unitats venudes a tot el món, de moment s'han presentat 35 reclamacions en relació amb aquest problema.

Les vendes se suspendran fins que l'empresa finalitzi una anàlisi més detallada sobre els components exactes de les bateries defectuoses i posteriorment comercialitzi els nous recanvis, un procés que podria durar dues setmanes o més.