Dues dones, una sanitària i una dona que va estar en un poble d'Àvila, van ser ingressades a Madrid per si es tractava de dos nous casos de contagi de la febre hemorràgica Crimea-Congo. Els dos casos en investigació van ingressar divendres a la nit a la unitat d'aïllament d'alt nivell de l'hospital Central de la Defensa Gómez Ulla i a la unitat d'aïllament de l'hospital la Paz-Carlos III, un centre, aquest darrer, on roman ingressada la infermera contagiada que va atendre l'únic pacient mort, un home d'un poble d'Àvila.

El portaveu de la comissió tècnica que s'ha constituït per a l'estudi i seguiment de la malaltia, Ángel Gil, va explicar als mitjans de comunicació que les dues dones presenten febre. El tècnic va assegurar que, "ara per ara", aquest brot no és preocupant, i va recordar que tan sols presenten símptomes el 10 % de les persones picades per la paparra causant.

En declaracions als periodistes a la direcció general de Salut Pública de la Comunitat de Madrid, Gil va opinar que el focus de la malaltia està "molt localitzat i molt delimitat" a la regió d'Àvila. L'expert va insistir que, de cada cent picades d'una paparra infectada, solament deu persones presenten símptomes de la malaltia (febre, esgarrifances i dolor muscular i articular), i la gran majoria se'n recuperen sense problemes. "L'aparició de la malaltia és d'una freqüència tremendament baixa", va dir.

La sanitària que ara està en investigació és una professional del Laboratori Clínic Central de la Comunitat de Madrid que va acudir divendres a la nit a l'hospital la Paz-Carlos III davant els primers símptomes i després d'haver tingut contacte amb els fluids de la infermera contagiada que va tractar el primer malalt per la febre hemorràgica a Espanya, que va morir el 25 d'agost.

Per la seva banda, la dona que està aïllada al Gómez Ulla va explicar en el primer moment als sanitaris de l'hospital madrileny Ramón y Cajal que havia passejat per una zona d'Àvila i que una paparra havia picat el seu marit en una cama, i va presentar, després, símptomes de febre, però ara es troba bé. Ella, en canvi, va personar-se al centre sanitari en notar febre i altres símptomes.

Els dos tècnics de laboratori catalans que han estat aïllats en quarantena per haver manipulat mostres de l'home infectat que va morir seguien ahir ingressats amb l'obligació de prendre's regularment la temperatura fins al cap de 21 dies, que és quan cessa el període de perill.