Santa Maria d'Oló ha viscut una festa major amb molts actes, jocs de cucanya, torneig de futbol sala, nit de concerts, jornada castellera, teatre, sardanes i sopar popular. Després del pregó, la sala del Centre Recreatiu es va omplir de gom a gom per veure dos documentals solidaris. Els beneficis recaptats de les entrades i de la venda de samarretes van anar destinats a la campanya "Del Pirineu a l'Himàlaia". Aquesta campanya està promoguda per un col·lectiu de bombers, metges i mestres dins el projecte solidari al Nepal per donar suport a l'ONG Langtang Disaster Relief Fund.

Cal destacar una de les novetats d'enguany. Dissabte, abans del repic de campanes del Nanjo, una gimcana va portar la diversió pels carrers del poble. Diferents proves s'anaven succeint, entre les quals caçar melons a la piscina, jugar a futbolgolf o travessar una pista americana. Un èxit de participació que va reunir prop d'un centenar de participants que van acabar ballant zumba, a la plaça, mentre es feia el ball d'escuma.

A la tarda, després de la cercavila i la tradicional Pujada a la Costa, va ser el torn de celebrar el trentè aniversari del gegant Florenci. El gegant Mansueto va ser l'encarregat de travessar la plaça amb un pastís de confecció, que va ser tallat a porcions, com a record per a les colles de les Borges Blanques, Navarcles, Sant Feliu Sasserra i Sant Vicenç de Castellet. A més a més, es va homenatjar els tres geganters més antics de la colla actual.

La jornada de diumenge es va omplir amb la tradicional jornada castellera amb l'exhibició dels Picapolls de la Gavarresa i dels Salats de Súria.

Aquest any la festa major es va allargar un dia més, i l'últim va ser el dia escollit per fer un dinar popular de cloenda. Més de dues-centes persones van omplir la plaça per assaborir les quatre paelles diferents que van preparar quatre veïns del poble escollits com a "xefs".