La revista científica Nature prepara un especial sobre la investigació a Catalunya, que es publicarà el pròxim 24 de novembre.

La revista, que té més de 365.000 lectors en la seva versió impresa i uns altres 270.000 subscrits a la seva edició a Internet, donarà a conèixer la BioRregió de Catalunya, que concentra molts centres punters en investigació científica, des de biomedicina, computació, genòmica o fotònica.

Amb el títol Spotlight on Catalonia, l'especial serà publicat en la versió impresa de la pròpia Nature, concretament en la secció Careers, ha informat Biocat, que col·laborarà en aquest especial.

Nature ha estat guardonada com la Revista del Segle i classificada com la número 1 entre les revistes de multidisciplina científica, després de publicar treballs de 275 guanyadors de premis Nobel i descobriments com el Projecte del Genoma Humà, la clonació de l'ovella Dolly o el descobriment de l'estructura de l'ADN.

L'última vegada que Nature va dedicar pàgines especials a Catalunya va ser el 2011, quan va descriure els treballs que realitzaven l'ICREA, l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l'IDIBAPS de l'Hospital Clínic, l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) o la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), entre d'altres centres.

Les pàgines Spotlight on Catalonia inclouran contingut editorial específic de la BioRegió, conjuntament amb articles promocionals i anuncis de les universitats, institucions científiques i empreses privades.