Dues hores setmanals de videojocs van bé, però nou creen problemes de salut

Els nens que juguen amb videojocs tenen millors habilitats motores i més rendiment escolar

07.09.2016 | 00:00
Segons els investigadors, en videojocs el que compta també és la dosi

Dues hores de videojocs a la setmana són fins i tot beneficioses, però jugar nou hores setmanals s'associa a problemes de conducta i l'assoliment de menys habilitats socials, segons un estudi realitzat per investigadors de l'Hospital del Mar i de l'Institut de Salut Global (ISGlobal) de Barcelona.
L'estudi, que orienta sobre quantes hores a la setmana són les apropiades perquè els nens en edat escolar juguin amb videojocs, ha estat publicat en la revista científica Annals of Neurology.
El treball, liderat pel doctor Jesús Pujol, metge del servei de Radiologia de l'Hospital del Mar i investigador de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), i coordinat pel doctor Jordi Sunyer, de l'ISGlobal, ha consistit a investigar la relació entre les hores a la setmana dedicades a jugar als videojocs i certes habilitats intel·lectuals i problemes de conducta en 2.442 nens d'entre 7 i 11 anys.
Segons els resultats de l'estudi, els nens que juguen amb videojocs tenen millors habilitats motores i un millor rendiment escolar, encara que dues hores a la setmana són suficients per obtenir aquests beneficis.
L'estudi ha constatat que jugar nou hores o més a la setmana s'associa a la presència de problemes de conducta, conflictes amb els companys i menors habilitats socials. "En l'anàlisi de les imatges de ressonància magnètica del cervell d'un subgrup de nens de l'estudi, observem que l'ús dels videojocs estava associat a un millor funcionament de circuits cerebrals que són importants per a l'adquisició de noves habilitats a través de la pràctica, concretament de les connexions entre els ganglis basals i els lòbuls frontals", ha explicat Pujol.
Segons l'investigador, "tradicionalment, els nens adquireixen les habilitats motores a través de l'acció, per exemple amb esports i jocs a l'aire lliure. La investigació en neuroimatge ara suggereix que l'entrenament amb els entorns virtuals i d'ordinador és capaç també de modificar els circuits del cervell que s'ocupen de l'aprenentatge d'habilitats motores".
Els experts han conclòs que els videojocs en si mateixos no són ni bons ni dolents, sinó que és la quantitat de temps que s'inverteix en ells el que fa que siguin una cosa o l'altra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Gent

Núria Roca respon les crítiques a la 'relació oberta' que manté amb el seu marit

Núria Roca respon les crítiques a la "relació oberta" que manté amb el seu marit

«Porto gairebé 20 anys amb la persona que més estimo, admiro i respecto», afirma la presentadora...

La UB detecta restes de medicaments antidepressius en peixos d'alguns rius

La UB detecta restes de medicaments antidepressius en peixos d'alguns rius

Els fàrmacs que arriben als cursos fluvials alteren la seva forma de nedar i menjar

El jutge rebutja que Pilar Abel sigui filla de Dalí i la condemna en costes

El jutge rebutja que Pilar Abel sigui filla de Dalí i la condemna en costes

Les dues proves d'ADN determinen que l'artista no és el pare biològic de la demandant

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema