Una tomaquera plantada com si fos una flor sobre una tomba d'un cementiri a la localitat de Neuburg an der Donau, al sud d'Alemanya, ha desencadenat una disputa entre la néta dels morts i la responsable del cementiri, segons publicaven ahir diversos mitjans.

"Un cementiri no és un hort", va declarar la responsable del recinte, Elfride Müller, que busca ara l'aprovació d'una resolució que prohibeixi plantar verdures al cementiri. La jove va plantar la tomaquera a princips d'estiu sobre la tomba dels seus avis perquè els agradaven molt.

"Nosaltres no teníem cap problema amb els tomàquets. És la responsable del cementiri qui ha fet d'això un problema", va dir el portaveu de l'administració local, Bernahrd Mahler. L'alcalde de Neuburg an der Donau, Bernhard Gmehling, tampoc veu cap necessitat d'actuar. Les autoritats només han demanat a la jove que podi la tomaquera perquè no envaeixi les tombes veïnes, i ja ho ha fet.

Les normes sobre la decoració de les tombes són competència dels corresponents municipis, recorda el diari Süddeutsche Zeitung. En un model d'estatut de la cambra de consistoris bavaresa es diu que als cementiris és preferible l'ús de "plantes adequades" que no envaeixin les tombes veïnes i que corresponguin al "caràcter particular del cementiri".