Encara massa dones beuen alcohol durant l'embaràs

El 40% d'espanyoles consumeix begudes alcohòliques durant el primer trimestre i el 17% ho continua fent els tres darrers mesos

12.09.2016 | 00:00
Alcohol i embaràs no lliguen

Encara que la majoria de les dones espanyoles deixen de consumir alcohol i altres drogues durant l'embaràs, al voltant del 40% en consumeix durant el primer trimestre i el 17% ho continua fent en l'últim, i posen en risc els seus nadons, segons ha apuntat un estudi elaborat a Espanya.
Amb motiu del Dia Internacional per a la Prevenció dels Trastorns de l'Espectre de l'Alcoholisme Fetal (TEAF), la Generalitat ha posat en marxa un apartat específic al seu web per conscienciar la població i, particularment, fer-ho les dones embarassades, sobre la importància de no consumir alcohol durant l'embaràs, i els professionals perquè en previnguin el consum.
L'administració catalana ha recordat que aquests trastorns afecten entre 0,5 i 3 naixements de cada 1.000 en la majoria de poblacions, una proporció que pot ser "més gran" en alguns subgrups poblacionals exposats a consums d'alcohol importants.
El departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l'Institut Català de l'Acollida i de l'Adopció (ICAA) i el departament de Salut han impulsat aquest any un projecte per determinar l'abast de l'afectació dels TEAF en nens a Catalunya que van ser adoptats a l'Europa de l'Est i implementar mesures per detectar-los i tractar-los.
L'objectiu del projecte, ha afirmat el departament, és "prioritzar la investigació, el reconeixement i l'estudi de recursos" que permetin ajudar les famílies amb nens que tenen aquests trastorns.
A més, l'Agència de Salut Pública de Catalunya està portant a terme el desplegament del protocol de Seguiment de l'Embaràs a Catalunya, i dins d'aquest marc especialment el programa "Embaràs sense alcohol i sense drogues", perquè les dones evitin prendre'n durant l'embaràs, i per formar i dotar amb eines els equips de professionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Gent

Núria Roca respon les crítiques a la 'relació oberta' que manté amb el seu marit

Núria Roca respon les crítiques a la "relació oberta" que manté amb el seu marit

«Porto gairebé 20 anys amb la persona que més estimo, admiro i respecto», afirma la presentadora...

La UB detecta restes de medicaments antidepressius en peixos d'alguns rius

La UB detecta restes de medicaments antidepressius en peixos d'alguns rius

Els fàrmacs que arriben als cursos fluvials alteren la seva forma de nedar i menjar

El jutge rebutja que Pilar Abel sigui filla de Dalí i la condemna en costes

El jutge rebutja que Pilar Abel sigui filla de Dalí i la condemna en costes

Les dues proves d'ADN determinen que l'artista no és el pare biològic de la demandant

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema