Els Castellers de Berga han viscut un cap de setmana molt intens a casa. Dissabte van organitzar un sopar popular i un concert amb Apardalats i Seguirem (tribut a Obrint Pas). Per la Diada van participar a l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Seguidament, a la plaça Viladomat, hi havia diada castellera amb els Picapolls de la Gavarresa, Tirallongues de Manresa i els Castellers de Berga, que van actuar davant milers de persones. A la plaça, van descarregar un quatre de set amb agulla, un cinc de set -després d'un intent desmuntat- i un quatre de set. Després d'un pilar de cinc final, van fer una prova del quatre de vuit i van aconse-guir col·locar els dosos.

Ja a la tarda, les colles castelleres van bategar com una sola veu en el tram del carrer Gran Vila i el passeig de la Pau. Els berguedans van alçar-hi un quatre de sis i diversos pilars de quatre.

Les properes actuacions seran d'aquí a tres setmanes en el Concurs de Castells, a la Tarraco Arena plaça, el dissabte 17 a Manresa, i el diumenge 25 a Santpedor.

Els Salats de Súria van aconseguir dissabte passat a Castellar del Vallès descarregar el seu primer dos de set en la que va ser la millor actuació de la seva història. Els suriencs s'han convertit en la segona colla de descarregar aquest castell sense haver caigut abans intentant-lo.

Aquest va ser el castell amb el qual es va entrar, a la primera ronda: sòlid, segur..., després de fer l'aleta i descarregar-lo, va arribar l'eufòria salada. A continuació es va descarregar el tres de set amb pilar i el tres de set, estrenant l'acotxador. Finalment, es va carregar el pilar de cinc i van descarregar dos pilars de quatre.

L'endemà, els Salats de Súria van descarregar un pilar a la torre, en un acte per commemorar la Diada de Catalunya. Les properes cites dels suriencs seran el 17 de setembre a Cardona i el 25 de setembre al Concurset.