L'IMSERSO llança la seva oferta de viatges

Amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones grans i impulsar el sector turístic i l'ocupació

14.09.2016 | 20:05

Aquest dijous 15 de setembre arrenca la comercialització dels viatges de l'IMSERSO per a la temporada 2016/2017 que, amb una oferta de 1.135.000 places i una previsió de generació de 90.000 llocs de treball, podrà començar a realitzar-se a mitjans d'octubre.

IMPACTE ECONÒMIC I EN OCUPACIÓ

Està prevista una aportació de 69 milions d'euros per part de l'IMSERSO i de 303 milions d'euros per part dels usuaris. D'aquesta manera, s'estima en uns 372 milions d'euros la riquesa directa generada. Pel que fa a la creació d'ocupació, es preveu la generació de 90.000 llocs de treball directes i indirectes.

Això té especial incidència en el sector hoteler, durant l'anomenada temporada baixa, contribuint amb això a pal·liar l'estacionalitat tan característica d'aquest sector.

IMPACTE SOCIAL I BENEFICIS PER ALS USUARIS

El programa de Turisme Social per a Persones Majors i per al Manteniment de l'Ocupació en Zones Turístiques s'emmarca dins de les polítiques i programes d'envelliment saludable de la població, desenvolupades pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a través de l'IMSERSO.

El desenvolupament d'aquest programa es ve efectuant de manera ininterrompuda des de 1985, amb l'objectiu principal de millorar la qualitat de vida de les persones grans mitjançant la seva participació en viatges i la realització d'activitats turístiques, connectant amb altres ambients i accedint als béns culturals .

OFERTA DE PLACES

Com és habitual, la venda s'inicia d'acord amb un calendari prèviament autoritzat per l'IMSERSO i que per a aquesta temporada 2016/2017 és el següent:

Els dies 15,16 i 17 de setembre s'iniciarà la comercialització a Catalunya, Extremadura, Galícia, La Rioja i el País Basc.
El 17, 19 i 20 de setembre es comercialitzarà a Aragó, Astúries, Canàries, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Balears, Regió de Múrcia i Navarra.

Per Andalusia, Cantàbria, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Ceuta i Melilla ho faran els dies 20, 21 i 22 de setembre.

Aquest calendari té per finalitat ordenar la comercialització de manera esglaonada, però en cap cas afecta la distribució de places ni a la data dels viatges.

Com en la temporada anterior, hi ha tres modalitats de viatge: zona costanera peninsular, zona costanera insular i turisme d'interior. La zona costanera peninsular (Lot 1) correspon a Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana i Múrcia. La zona costanera insular (Lot 2), a Canàries i Illes Balears i el turisme d'interior (Lot 3), que contempla circuits culturals, turisme de natura, i viatges a capitals de província i a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Del total d'1.135.000 places ofertes, 620.000 estan destinades a les costes peninsulars; 374.000 a les illes i 141.000 a turisme d'interior.

NOVETATS

Tant en la temporada anterior com aquesta que s'inicia, s'ofereixen algunes novetats com la diversificació de la durada de les estades, l'increment de les places i diversificació del Turisme d'Interior o la incorporació de noves activitats en aquest tipus de turisme sense cost per l'usuari.

També la consolidació de Ceuta i Melilla com a destinacions turístiques, l'increment de l'oferta de places en tren d'alta velocitat o la possibilitat d'adequar l'oferta a les preferències dels usuaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Gent

Cinc trucs per allunyar els insectes de casa teva
Cinc trucs per allunyar els insectes de casa teva

Cinc trucs per allunyar els insectes de casa teva

Oblida't de les substàncies químiques i fes servir remeis naturals bons per la teva salut

Aprèn a fer orxata casolana sense sucre

Aprèn a fer orxata casolana sense sucre

Descobreix l'elecció més sana d'aquesta refrescant beguda amb una recepta senzilla i ràpida

Cinc tractaments facials aptes per a l'estiu

Cinc tractaments facials aptes per a l'estiu

Un proposem un seguit de tractaments perfectes per la sobreexposició al sol

´Emoticona't´ amb la tornada a l'escola amb l'equipament escolar de Regió7

´Emoticona't´ amb la tornada a l'escola amb l'equipament escolar de Regió7

Lectors i subscriptors poden adquirir-los a les oficines a partir d´avui

Enllaços recomanats: Premis cinema