Una dona transsexual de 24 anys s'ha convertit en la primera soldat amb un lloc de combat a primera línia en la infanteria de l'Exèrcit britànic, va informar ahir la cadena pública BBC.

Al juliol, el llavors primer ministre del Regne Unit, David Cameron, va aixecar el veto que ha impedit fins ara a les dones participar en missions al front de batalla.

Chloe Allen, que es va unir a la guàrdia escocesa el 2012, ha canviat de forma oficial el seu nom -anteriorment, Ben- i ha iniciat una teràpia hormonal.

Si bé el procés oficial per reclutar dones per a llocs d'infanteria no començarà fins a final d'aquest any, l'Armada britànica ha decidit mantenir Allen al seu lloc de combat un cop registrada com a dona.

"Estic encantat de comptar amb la nostra primera dona servint en una unitat de combat sobre el terreny. L'Armada britànica s'està provant a si mateixa com una organització inclusiva, on tothom és benvingut i pot prosperar", va afirmar el general James Everard.

Allen, fusellera i conductora de camions blindats, va afirmar al tabloide The Sun que espera que el seu exemple serveixi per "inspirar les persones a ser elles mateixes".

"No és tan dolent com la gent creu. Es fa molt més fàcil quan tens els companys i els caps de la teva banda", va assenyalar la soldat. Un any després d'explicar la seva condició als familiars i als amics, Allen va comunicar als seus superiors a l'exèrcit que tenia intenció de convertir-se en dona.

"No va ser res fora de l'ordinari. Va ser com parlar al meu cap d'una qüestió de treball. És una persona molt oberta", va afirmar.