Demanen la retirada d'un llibre de text per la seva definició de 'feminisme'

El manual associa el feminisme al lesbianisme i afirma que hi ha moviments feministes que busquen la confrontació

19.09.2016 | 19:36
Demanen la retirada d'un llibre de text per la seva definició de 'feminisme'

Una petició a Change.org reclama la retirada d'un llibre de text de 4t de l'ESO en què s'associa el feminisme amb el lesbianisme. No obstant això, l'editorial responsable de la publicació, Santillana, ha assegurat que aquest llibre ja no s'edita ni es comercialitza.

Segons expliquen fonts de l'editorial a Europa Press, el llibre al qual es refereix la petició pertany a l'assignatura d'Ètica de 4t de l'ESO que, després de l'entrada en vigor de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) , ja no es publica ni comercialitza.

Les mateixes fonts assenyalen que amb la nova reformulació de la llei, els alumnes de 4t d'ESO han de triar entre Religió i Valors ètics, i apunten que aquesta nova assignatura està conceptualitzada per Santillana de forma molt diferent a l'anterior, abordant els temes de la dona "de manera transversal i amb un enfocament més ampli", perquè els alumnes investiguin i reflexionin amb l'ajuda del professor i "formin el seu propi criteri sobre la societat en què viuen".
En la petició de Change.org, llançada fa tres dies i que ja compta amb més de 7.500 signatures, es demana la retirada immediata del llibre per considerar que es tracta d'un manual "retrògrad" que "dificulta l'ensenyament dels drets en general , i especialment als que afecten la igualtat d'oportunitats entre l'home i la dona ".

Concretament, l'autora de la petició assenyala un paràgraf contingut en el llibre en el qual s'indica que "els moviments feministes radicals defensen la confrontació entre els sexes" i "defensen el lesbianisme com la millor opció sexual per a les dones".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Gent

El fill d'Ortega Cano, a judici per agredir un policia

El fill d'Ortega Cano, a judici per agredir un policia

José Fernando es va negar a baixar el volum de la música a casa, segons la versió del cos policial

Vilanova lliurarà la medalla de la ciutat a títol pòstum a Pere Tàpias

Vilanova lliurarà la medalla de la ciutat a títol pòstum a Pere Tàpias

L'alcaldessa destaca també la tasca del cantautor i gastrònom com a primer Defensor de la...

Mor Pere Tàpias als 70 anys

Mor Pere Tàpias als 70 anys

Músic, gastrònom i comunicador, feia setmanes que estava ingressat a l'hospital Camil de Sant Pere...

Enllaços recomanats: Premis cinema