Una petició a Change.org reclama la retirada d'un llibre de text de 4t de l'ESO en què s'associa el feminisme amb el lesbianisme. No obstant això, l'editorial responsable de la publicació, Santillana, ha assegurat que aquest llibre ja no s'edita ni es comercialitza.

Segons expliquen fonts de l'editorial a Europa Press, el llibre al qual es refereix la petició pertany a l'assignatura d'Ètica de 4t de l'ESO que, després de l'entrada en vigor de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) , ja no es publica ni comercialitza.

Les mateixes fonts assenyalen que amb la nova reformulació de la llei, els alumnes de 4t d'ESO han de triar entre Religió i Valors ètics, i apunten que aquesta nova assignatura està conceptualitzada per Santillana de forma molt diferent a l'anterior, abordant els temes de la dona "de manera transversal i amb un enfocament més ampli", perquè els alumnes investiguin i reflexionin amb l'ajuda del professor i "formin el seu propi criteri sobre la societat en què viuen".

En la petició de Change.org, llançada fa tres dies i que ja compta amb més de 7.500 signatures, es demana la retirada immediata del llibre per considerar que es tracta d'un manual "retrògrad" que "dificulta l'ensenyament dels drets en general , i especialment als que afecten la igualtat d'oportunitats entre l'home i la dona ".

Concretament, l'autora de la petició assenyala un paràgraf contingut en el llibre en el qual s'indica que "els moviments feministes radicals defensen la confrontació entre els sexes" i "defensen el lesbianisme com la millor opció sexual per a les dones".