El 18 de setembre del 2016 i Mollet del Vallès quedaran gravats a la història dels Castellers de Santpedor, ja que la colla de la camisa daurada continua en un gran estat de forma en aquest tram final de temporada, i aquest diumenge ha assolit una nova fita descarregant el primer pilar de cinc de la seva història.

La gesta va arribar després d'una bona actuació amb tots els castells descarregats al primer intent, a la ronda de pilars de comiat, quan els bagencs van descarregar el pilar de cinc. L'alegria es va desfermar a plaça i les felicitacions de les altres colles presents no es van fer esperar. Poc estona després, les mostres de suport es van multiplicar a través de les xarxes socials. La matinal havia començat amb dos pilars de quatre d'obertura. Posteriorment, els Castellers de Santpedor van descarregar el quatre, la torre i el tres de sis. Algunes construccions van brandar uns moments, però el treball en conjunt de la colla va aconseguir estabilitzar-les. Però el plat fort no havia arribat. El pilar de cinc era un objectiu de la colla santpedorenca des de feia temps i amb concentració i tranquil·litat el van descarregar a Mollet. Cal destacar que cada una de les sis construccions dutes a plaça van comptar amb enxanetes diferents.

La propera actuació dels Castellers de Santpedor serà el proper diumenge 25 de setembre als actes de la Fira de Sant Miquel del seu municipi. Els acompanyaran els Castellers de Berga i els Picapolls de la Gavarresa.

D'altra banda, dissabte passat els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Berga van actuar al local dels manresans. A la Casa de la Caritat, la colla de Berga va descarregar 2 pilars de 4, el 4 de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla. Per acabar, van descarregar un pilar de 5, estrenant alineació. Una magnífica actuació a Manresa, de les millors de la temporada per part de la colla berguedana. Els Tirallongues de Manresa, per la seva banda van descarregar el 3 de 7, el 4 de 7 i el 5 de 6. Tant els Castellers de Berga com els Tirallongues van actuar a Casa Caritat amb la mirada posada en el Concurs de Castells de Tarragona, el proper dissabte 1 d'octubre. Els berguedans, però tenen l'actuació a Santpedor, aquest diumenge.