Científics de la Universitat de Deakin, a Melbourne (Austràlia), han desenvolupat un medicament capaç de cremar greixos i substituir l'exercici físic en aquest aspecte, tot i que no en tots els altres beneficis que aporta moure's. Els investigadors van dur a terme les proves en ratolins amb obesitat, els quals al cap d'uns dies van deixar de mostrar signes de malalties cardiovasculars. S'espera que el fàrmac estigui desenvolupat i testat per d'aquí a 5 anys, data en la qual s'espera iniciar la venda del medicament

Els científics buscaven crear un fàrmac que pogués reproduir els efectes de l'exercici, és per això que es van centrar en accelerar el metabolisme de crema de greixos.

De tota manera, el professor Sean McGee, cap de l'equip, ha indicat que la pastilla no aporta tots els beneficis de l'activitat física, però que sí que pot ser una eina valuosa per tractar problemes derivats del sobrepès. Sosté que és un complement, un ajut per a persones amb obesitat i diabetis tipus 2. Accelera el metabolisme i augmenta la despesa d'energia, el que ajuda a rebaixar el greix, "però si el pacient no hi posa de la seva part, és impossible perdre pes".