Estrelles del cinema, admirats pel seu treball i la seva bellesa, compromesos amb nombroses causes solidàries i dedicats pares d'una àmplia família, el divorci d'Angelina Jolie i Brad Pitt trenca una de les parelles més perfectes, respectades i populars de Hollywood.

L'actriu de 41 anys va presentar dilluns una sol·licitud de divorci del seu marit, de 52, esmentant "diferències irreconciliables", segons el portal especialitzat en informació de famosos TMZ.

Jolie buscaria la custòdia dels sis fills de la parella i, segons TMZ, no hi hauria una tercera persona involucrada en la dissolució del cèlebre matrimoni, sinó que el principal motiu seria la manera en què Pitt criava els seus nens.

Coneguda popularment com Brangelina, no hi ha dubte que Pitt i Jolie formaven una parella somiada i idíl·lica; un amor que semblava tret de la comèdia més romàntica, que va acaparar durant anys l'atenció de la premsa rosa i va provocar més d'un sospir d'admiració entre els seus seguidors i algun també, potser, d'enveja sana.

Dos actors del seu calibre només es podien enamorar entre escena i escena, com així va succeir durant el rodatge de la pel·lícula Sr. i Sra. Smith (2005).

L'inici de la seva relació va generar enormes titulars, ja que Pitt estava casat amb una altra figura de la interpretació, Jennifer Aniston, de la qual es va divorciar per aquest motiu després de cinc anys de matrimoni.

Tant Pitt com Jolie tenien un ampli expedient d'idil·lis amb companys de professió. Ell havia sortit amb Gwyneth Paltrow i Juliette Lewis abans de comprometre's amb Aniston, mentre que ella s'havia casat en dues ocasions, primer amb Jonny Lee Miller i posteriorment amb Billy Bob Thornton.

Quan es va fer públic el seu idil·li, Hollywood ja estava rendit als peus de tots dos. Jolie havia guanyat l'Oscar a la millor actriu secundària per Innocència interrompuda (1999), mentre que Pitt era un dels actors més cotitzats gràcies a papers en films com Entrevista amb el vampir (1994), El club de la lluita (1999) o Ocean's Eleven (2001).

Lluny de buscar refugi a la llar, els dos van treballar a preu fet durant els seus anys junts. Així, Jolie va rebre elogis pels seus rols en L'intercanvi (2008) i Malèfica (2014) i va donar el salt a la direcció amb les cintes En terra de sang i mel (2011), Invencible (2014 ) i Enfront del mar (2015), per a la qual va reclutar a Pitt com a protagonista.

Per la seva banda, l'actor va destacar a Babel (2006), El curiós cas de Benjamin Button (2008) i Malditos bastardos (2009), entre d'altres films, i va aconseguir un Oscar a la millor pel·lícula en formar part l'equip de productors de 12 anys d'esclavitud (2013).

Al conte de fades li faltava un colofó a la altura i, després de gairebé una dècada junts, els intèrprets es van donar el "sí, vull" l'agost del 2014, en una cerimònia íntima que es va celebrar a la seva residència de Chateau Miraval, una luxosa mansió situada al sud-est de França en la qual la parella, a més, produïa vi.

Jolie i Pitt es van esforçar per crear una gran família i van tenir sis fills: tres adoptats -Maddox (Cambodja), Pax (Vietnam) i Zahara (Etiòpia)- i tres de biològics -Shiloh i els bessons Knox i Vivienne.

Un dels moments més delicats del seu matrimoni va ser la doble mastectomia a què es va sotmetre Jolie per reduir les seves possibilitats de desenvolupar un càncer a causa dels seus antecedents familiars, especialment la seva mare, Marcheline Bertrand, que va morir als 56 anys per un càncer d'ovaris.

La tasca humanitària també va ser una de les senyes d'identitat de la parella Jolie i Pitt. L'actriu és una molt activa ambaixadora de l'Alt Comissionat de l'ONU per als Refugiats (ACNUR) i per les seves múltiples activitats solidàries va rebre el 2013 el premi Jean Hersholt de l'Acadèmia de Hollywood.

L'intèrpret també ha desenvolupat projectes humanitaris, com un per aixecar cases per als afectats a Nova Orleans per l'huracà Katrina, i va treballar al costat de Jolie a la fundació Maddox Jolie Pitt, destinada a la protecció i conservació del parc nacional Samlout a Cambodja.