La custòdia dels fills d'Angelina Jolie i Brad Pitt apareix com una de les claus fonamentals per a la resolució del sonat divorci d'una de les parelles més respectades i populars de Hollywood.

Després de més d'una dècada junts i tot just dos anys després de casar-se, Jolie va demanar el divorci a Pitt i va sol·licitar la custòdia legal dels sis fills de la parella: tres d'adoptats i tres de biològics.

El portal TMZ, que va ser el primer mitjà d'informar sobre la ruptura, ha assegurat que l'actor no està disposat a afluixar la corda i buscarà algun tipus d'acord de custòdia compartida.

Dimarts es va filtrar el text legal presentat per Jolie, en què reclamava la custòdia dels sis fills i plantejava que Pitt tingués dret a visitar-los. Els mitjans nord-americans van destacar que l'actriu no va demanar en aquest imprès una pensió per als nens, fet que es va interpretar com un indici més que la situació legal dels fills, i no els diners, centraran les negociacions del divorci.

Poc després que es fes pública dimarts la dissolució del matrimoni, Pitt va enviar un comunicat a la revista People en què mostrava la seva tristesa per la situació, però assegurava que el més important en aquests moments era el benestar dels seus fills. "Demano amablement a la premsa que els doni l'espai que es mereixen durant aquest moment", deia el text. Per la seva banda, el representant de Jolie, Robert Offer, va explicar dimarts que la seva clienta havia adoptat aquesta decisió "per la salut de la seva família".

Jolie ha contractat per defensar els seus interessos Laura Wasser, una coneguda advocada dels plets del món de l'espectacle que ja va treballar per a ella quan es va divorciar de Billy Bob Thornton. Entre els antics clients de Wasser per casos de divorci figuren estrelles com Tom Cruise, Heidi Klum, Kim Kardashian, Melanie Griffith, Ashton Kutcher o, en una ruptura molt recent, Johnny Depp.

El museu de cera de Madame Tussauds a Londres ja ha separat les figures dels dos personatges. "Vam reaccionar ràpidament a la notícia dels plans de divorci i vam reflectir aquesta separació en la nostra atracció", va afirmar un portaveu.

"Les figures de cera de la parella, que es van inaugurar el 2013 (amb motiu dels 50 anys de Pitt), han estat separades, i ara estan a una respectuosa distància l'una de l'altra", va afegir.