Diumenge passat, els Castellers de Berga van actuar a la plaça de l'església de Santpedor, en el marc de la Fira de Sant Miquel, juntament amb els Picapolls de la Gavarresa i la colla local, els Castellers de Santpedor.

L'actuació dels berguedans es va fer pensant en les construccions que es faran el proper dissabte en el Concurs de Castells de Tarragona. A Santpedor, van descarregar sense problemes el dos de sis, el tres de set i el quatre de set, a més del pilar de cinc final i dos pilars de quatre.

D'altra banda, la colla local, els Castellers de Santpedor, va sortir amb l'esperat quatre de set. L'any passat, una inoportuna passa de mal de panxa va obligar la colla a avortar l'intent. Els de la camisa daurada van preferir esperar una diada local per dur a plaça aquesta construcció. El quatre de set no va brandar en cap moment i la bona col·locació de tota la colla va ser la clau per fer realitat aquest somni.

A la segona ronda els de Santpedor van optar pel tres de sis aixecat per sota. Aquests tipus de castells necessiten una gran coordinació per evitar desequilibris. Sense gaires patiments, els Castellers de Santpedor van culminar un castell que fins a aquesta temporada no havien coronat mai i que enguany han descarregat tres cops. A la tercera ronda, la colla bagenca va ser quan va patir més. Un cinc de sis va necessitar dos intents però va acabar amb èxit. Quedava encara un plat fort. El pilar de cinc. Una altra construcció molt treballada que els de Santpedor no van descarregar fins fa una setmana a Mollet del Vallès. Amb molta solidesa la van fer al seu municipi. Finalment, un pilar de quatre d'inici i dos de comiat van completar l'actuació.

Cervera rep els Tirallongues

La colla castellera Tirallongues de Manresa va actuar diumenge passat a la tarda a Cervera amb motiu de la festa major de la capital de la Segarra, juntament amb els Margeners de Guissona, que actuaven com a colla local, i els castellers d'Esplugues de Llobregat. L'actuació va començar amb els pilars de benvinguda, els Margeners van aixecar un pilar de 4, i els Tirallongues i els Castellers d'Esplugues en van aixecar dos de simultanis cada colla. Aquesta actuació per als manresans no deixava de ser una actuació de tràmit, ja que molta gent de la colla es reservava per a aquest dissabte quan els Tirallongues prendran part en el concurs de castells de Tarragona.

Així doncs, amb els efectius que hi havia a plaça, en primera ronda es va descarregar un tres de set; en segona ronda, un quatre de sis amb agulla; i en tercera ronda, un tres de sis amb agulla, tres castells descarregats sense problemes. En ronda de pilars es va descarregar un pilar de cinc.

Moixiganguers, a Vilafranca

Per la seva banda, els Moixiganguers d'Igualada van aconseguir una excel·lent actuació, diumenge, a Vilafranca del Penedès, al costat dels Castellers de Vilafranca i la Colla Jove de Sitges. L'objectiu dels morats era portar a plaça el que feia setmanes que treballaven als assajos i les més de cent cinquanta camises que s'havien desplaçat amb motiu de la diada de Sant Miquel.

Precisament, els Moixiganguers van obrir plaça i ho van fer amb la torre de vuit amb folre, un castell que ha tingut alguns canvis respecte d'altres jornades. L'execució va ser ràpida i tranquil·la i els Moixiganguers van descarregar la torre sense cap problema. En segona ronda el quatre de vuit, que també van descarregar amb solvència i comoditat. És el quart quatre de vuit que descarreguen aquest any. Finalment, un set de tràmit i un vano de cinc de comiat van finalitzar la jornada.

Crida pel Concurs de Castells

Les colles castelleres de Berga, Manresa i Igualada conviden tothom qui vulgui participar al Concurs de Castells de Tarragona a ser als assajos d'aquesta setmana per tal d'ajudar en les pinyes. Dissabte, cada colla ha preparat diversos autobusos per tal d'assistir al Tarraco Arena Plaça.