La cancellera alemanya, Angela Merkel, va pensar quan era estudiant a la República Democràtica Alemanya (RDA) en la possibilitat d'obrir un restaurant, idea que, reconeix, va abandonar després de la reunificació del país.

En una entrevista per a una edició especial del setmanari econòmic Wirtschaftwoche, Merkel recorda els seus antics plans d'esdevenir emprenedora.

"En l'època d'estudiants organitzàvem discoteques en els clubs d'estudiants. Jo treballava aquí i m'imaginava que podria obrir un bonic restaurant. Però després de la reunificació alemanya, quan per primera vegada aquest tema podria haver tingut rellevància, sempre vaig tenir molt a fer, perquè de seguida vaig ser nomenada ministra", apunta.

Merkel, filla d'un pastor protestant, va estudiar Físiques quan encara es deia Angela Kasner a la Universitat de Leipzig entre 1973 i 1979. Va ser allà on va conèixer el seu primer marit, Ulrich Merkel, un company d'estudis amb el qual es va casar als 23 anys i del qual es va divorciar cinc anys després, encara que segueix mantenint el seu cognom.

En l'auge de la revolució pacífica que es vivia a la RDA poc abans de la caiguda del Mur de Berlín, Merkel va començar a col·laborar amb grups opositors al règim comunista i el febrer del 1990 va ingressar a la Unió Cristianodemòcrata (CDU). Va començar en aquest moment una meteòrica carrera política, en ser nomenada només un any després ministra de la Dona i la Joventut pel llavors canceller, Helmut Kohl.

Entre les passions de Merkel, les que ella mateixa ha confessat, hi ha la música clàssica i cuinar, un dels seus entreteniments preferits quan té temps lliure i en gaudeix al costat del seu actual marit, Joachim Sauer; això sí, a casa.