Tarragona acull aquest dissabte el Concurs de Castells on tres colles de la Catalunya central, les de Manresa, Berga i Igualada, intentaran fer algunes de les seves millors actuacions. A la jornada hi actuaran 20 colles en total, i la primera de fer-ho serà la dels Xiquets de Hanghzou, de Xina, la primera de fora de Catalunya que participarà al concurs. La jornada començarà a les 16.30 h. Els Tirallongues actuaran en la 12a posició; els berguedans, en la 14a; i els Moixiganguers, en la 20a, la darrera.

En el cas dels Tirallongues de Manresa es volen treure l'espineta que els va quedar el 28 d'agost, en plena festa major i en una Plana de l'Om plena com un ou, quan el 4 de 8 que acabaven d'alçar (per segon cop a la història i 18 anys després) es va esfondrar. Així, a Tarragona, la colla manresana serà a l'esdeveniment més important del món casteller: el Concurs de Castells de Tarragona amb un objectiu molt clar, aconseguir la gesta.

Els Moixiganguers han aconseguit descarregar quatre 4d8 aquest any i a la cita tarragonina els morats també es plantegen intentar-ho.

Quan als Castellers de Berga, escriuran a Tarragona una pàgina més de la seva curta trajectòria: la participació al Concurs de Castells amb l´objectiu de fer un bon paper i descarregar el 2 de 7 i el 4 de 8, dos castells que han estat treballant els darrers mesos. Durant els últims assajos la colla ha fet més grossa la pinya amb persones que s´hi han sumat per a l´actuació d´aquesta dissabte.