Diverses alertes de bomba, que van obligar a evacuar estacions de metro i tren, i l'agressió a dos agents en el que se sospita que podria ser un atac terrorista, van provocar ahir el caos al centre de Brussel·les.

A la tarda una doble alerta de bomba, comunicada per trucada telefònica i que es va aixecar poc després, va afectar les estacions de Charleroi Sud i de l'aeroport, fet que va comportar la seva evacuació i la interrupció del trànsit ferroviari durant més d'hora i mitja, fet que va afectar les connexions per tren a tot el país i als vols programats.

En particular, es va desallotjar aquesta estació i es van adoptar mesures de seguretat a l'aeroport de Gosselies, després d'una trucada telefònica anònima als serveis de seguretat que alertava de l'explosió de diverses bombes a 2/4 de 6 de la tada.

Amb anterioritat, una altra alerta similar hava obligat a evacuar l'estació del Nord de Brussel·les i va provocar a més la interrupció de la circulació de trens i tramvies.

Aquestes alertes es van sumar a l'agressió soferta per dos policies, en una acció amb tints d'atac terrorista. L'agressió va ser perpetrada per un home amb un ganivet, succés que la Fiscalia federal sospita que podria ser un atac terrorista, segons un portaveu del Ministeri Públic. El presumpte agressor és Hicham D., nascut el 26 d'abril del 1973 i de nacionalitat belga, segons un comunicat del Ministeri Públic, que va precisar que el domicili del sospitós havia estat escorcollat i que no es van trobar armes de foc ni explosius. El fet va tenir lloc al migdia al districte de Schaerbeek, a l'oest de Brussel·les.

Un dels agents va resultar ferit al coll i el segon a la regió abdominal, encara que en cap dels dos casos es tem per les seves vides.