Els pallassos diabòlics estenen el terror als EUA

Desenes de ciutats d'Estats Units i el Canadà han experimentat aparicions d'individus disfressats

22.10.2016 | 07:33
Un pallasso amenaçant avistat en un punt dels EUA.

Desenes de localitats al Canadà i Estats Units han experimentat en els últims mesos atacs, reals o imaginaris, d'individus disfressats de pallasso diabòlic, una moda que alguns temen que estigui assolint proporcions epidèmiques. La Policia de Toronto va iniciar aquesta setmana una investigació després que un grup anomenat Clowns in the 6 amenacés a través de mitjans socials diversos col·legis de la ciutat, l'últim d'un creixent nombre d'incidents similars a tot Amèrica del Nord.

El grup va amenaçar vuit escoles de Toronto a través de Twitter, Instagram i Snapchat, cosa que va obligar la Policia a augmentar el nombre de patrulles al voltant dels centres educatius identificats. Malgrat l'increment de la presència policial, almenys un individu disfressat de pallasso diabòlic va ser vist a les rodalies d'un col·legi de Toronto i fins i tot va perseguir un grup d'estudiants a la sortida de les seves classes, segons el pare d'un dels alumnes.

La Policia va confirmar que dos adolescents vestits de pallasso havien aparegut en una de les escoles per filmar un vídeo, encara que les autoritats no van presentar càrrecs contra la parella.

L'incident és l'últim d'una tendència que en els últims mesos s'ha repetit en desenes de localitats del Canadà i Estats Units i en els quals individus disfressats de pallasso diabòlic amenacen i fins i tot ataquen físicament els transeünts.

Fa uns pocs dies, en una petita localitat de la costa de l'Atlàntic del Canadà, un individu disfressat de pallasso amenaçador es va situar de manera sobtada al davant del vehicle que conduïa Michelle Doubleday. L'individu va començar a córrer de forma amenaçadora cap al vehicle i Doubleday, ben espantada, va posar el cotxe en marxa enrere i va fugir del lloc a tota velocitat.

Mentrestant, a la localitat nord-americana d'Odgen, a Oregon, la policia local va ordenar el tancament d'emergència de dues escoles quan van ser amenaçades a través dels mitjans de comunicació social per persones vestides com pallassos diabòlics.

Des de fa setmanes, relats com aquests es reprodueixen de forma gairebé diària als Estats Units i Canadà fins al punt que les amenaces, reals o imaginàries, estan assolint proporcions epidèmiques que poden causar casos d'histèria col·lectiva. A diverses universitats dels Estats Units, centenars d'estudiants s'han llançat als carrers a la caça de pallassos diabòlics que suposadament es passejaven pels campus.

A la localitat d'Orem, a l'estat de Utah (Estats Units), la Policia va haver d'advertir que era il·legal disparar contra els pallassos. "Aquestes són set paraules que mai vam pensar que pronunciaríem... "Tinguem una conversa seriosa sobre els pallassos"", va publicar dilluns passat a la seva pàgina de Facebook la Policia d'Orem.

El missatge continuava descrivint com la policia havia contestat desenes de preguntes sobre pallassos i la preocupació de les autoritats pel to de les qüestions plantejades. "Puc disparar o actuar contra algú que està vestit de pallasso?' Aquesta no és un pregunta per respondre sí o no. Hi ha moltes variables", va continuar el missatge.

El problema ha arribat a unes proporcions tan increïbles que fins i tot ha estat plantejat durant les conferències de premsa diàries que celebra la Casa Blanca. Dimarts, un reporter va preguntar al portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, si el president dels Estats Units, Barack Obama, era conscient de l'onada d'incidents que involucren individus disfressats de pallasso. Earnest va contestar traslladant la pregunta a l'FBI i el Departament de Seguretat Nacional.

Però no tothom se sent amenaçat per pallassos a Amèrica del Nord. Dilluns, el conegut autor de novel·les de terror Stephen King va acudir a Twitter per defensar el bon nom i la tasca social dels pallassos nord-americans. "Ei, és el moment de refredar la histèria dels pallassos: la majoria són bons, alegren els nens i fan riure les persones", va piular King, creador a la ficció d'un dels pallassos més terrorífics, el de la novel·la 'It'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema