Fa 50 anys, John Lennon celebrava el seu 26è aniversari a Almeria, on rodava la pel·lícula How I Won the War (Com vaig guanyar la guerra), i aquell dia es va mudar a la finca de Santa Isabel, l'actual Casa del Cinema, on va escriure la cançó Strawberry Fields Forever, que ahir al matí va unir "per sempre" la ciutat amb Liverpool.

Així ho va assegurar a Efe el periodista Javier Adolfo Iglesias, autor del llibre Juan y John, el profesor y Lennon en Almería para siempre i impulsor de l'associació LennonForeverAlmería, durant una festa celebrada a la Casa del Cinema, en què centenars de nens van interpretar a l'uníson el tema compost pel cantant de The Beatles. Un acte en què també va ser present el professor murcià Juan Carrión -que havia visitat Almeria per demanar a Lennon les lletres de les seves cançons-, en la història de les quals es basa el guió del film Vivir es fácil con los ojos cerrados.

A més, van haver-hi representants del Salvation Army, l'ONG propietària de l'Strawberry Field de Liverpool, limítrof amb l'habitatge en què residia Lennon d'infant. Precisament, un representant del Salvation Army, Jules Sherwood, va anunciar ahir al matí que la seva ONG té previst de reformar i obrir al públic Strawberry Fields i va assegurar que Almeria "serà present en aquesta reforma".

"Hi haurà un recorregut històric de la vida de John Lennon, des que era nen fins que va escriure Strawberry Fields Forever a Almeria", va apuntar Sherwood, que va indicar que, encara que l'immoble de Liverpool estigui actualment en estat d'abandó, rep unes 100.000 visites l'any de seguidors de "tot el món".

Unida a Liverpool

Iglesias va sostenir que "si en el futur Strawberry Fields obre al públic, és normal que Almeria tingui presència a l'edifici, perquè fa 50 anys que estan units en la ment i la música de Lennon. Ha de ser present a Liverpool per sempre, com diu la cançó", va afegir.

Mentre el periodista d'Almeria feia aquestes declaracions, ressonaven encara de fons les veus dels nens que van interpretar aquest tema i d'altres de The Beatles, precedits per un teatre de titelles basat en Com vaig guanyar la guerra. Iglesias va assenyalar que els actes organitzats per LennonForeverAlmería per celebrar el 50è aniversari, que van començar el dia 7 i que s'acabaven ahir a la tarda, havien acollit centenars de seguidors de la banda i el cantant. S'hi han inclòs concerts de The Flaming Shakers (Barcelona), Luis Prado (València), Javi Serrà (Cadis), Los Escarabajos (Sevilla) o Beaters (València), entre altres.