Els Tirallongues van actuar a la Plana de l'Om de Manresa dissabte passat a la tarda, amb motiu de la Fira Mediterrània, juntament amb els Xicots de Vilafranca. L'actuació es va iniciar amb uns pilars d'entrada, els Tirallongues amb dos pilars de quatre simultanis i els Xicots amb un.

De fet, els manresans van encetar les rondes amb una torre de set perfectament executada, mostrant així el domini que tenen d'un castell que tant els va costar assolir en el seu moment. En segona ronda venia el plat fort dels de la camisa ratllada, el quatre de vuit, que un cop muntat no es va poder coronar i es va haver de desmuntar. En la repetició, els Tirallongues van optar pel cinc de set amb agulla, un castell que la colla ja ha descarregat diverses vegades però que aquesta vegada es va haver de treballar al límit ja que un segon de la torre va quedar en molt mala posició just quan l'enxaneta feia la primera aleta, fet que va comportar una descarregada èpica de l'estructura del cinc per tal de deixar el pilar alliberat, que es va poder descarregar. En tercera ronda, un cinc de set. En ronda de pilars van descarregar un vano de cinc, un pilar de cinc flanquejat de dos pilars de quatre.

Els Xicots de Vilafranca van començar les rondes amb un quatre de vuit, en segona ronda van descarregar un tres de vuit i en tercera ronda un cinc de set, i van acabar amb un pilar de cinc.

Amb aquesta actuació els Tirallongues han fet la millor actuació d'aquesta temporada, però encara els queda pendent el fet de descarregar el quatre de vuit, un castell que treballen des de tota la temporada. Encara falta una actuació important, la diada de la colla que se celebrarà el 6 de novembre a Crist Rei. La propera actuació dels manresans serà a Berga el dissabte 22 d'octubre juntament amb els Castellers de Berga i els Castellers de Barcelona.

Els de Santpedor compleixen

Per la seva banda, els Castellers de Santpedor, després de la gran actuació a la Fira de Sant Miquel i tot esperant la seva diada, s'han pres un petit respir a l'actuació a la Festa Major de Sarrià. La matinal va quedar reduïda a dues colles ja que els Carallots de Sant Vicenç dels Horts van comunicar que serien baixa la mateixa setmana. Així, els Castellers de Barcelona van ser els únics que van acompanyar la colla de la camisa daurada a plaça.

Els santpedorencs van deixar les construccions de set i el pilar de cinc per oferir-los novament a la seva gent. Van entrar a plaça amb un pilar de quatre caminat que no va presentar cap problema. De fet, la jornada va ser una bassa d'oli per als Castellers de Santpedor, que es van dedicar a descarregar castells de la gamma de sis que tenen molt consolidats. Així, a la primera ronda, van optar per un tres de sis. La segona és la que va generar més aplaudiments amb un tres de sis aixecat per sota. A la tercera, la colla bagenca va optar per un quatre de sis que va culminar una correcta actuació. Un pilar de quatre va tancar la diada al barri barceloní.

D'altra banda, la colla amfitriona, els Castellers de Barcelona, va començar amb mal peu quan el pilar de quatre caminat va fer llenya.

Posteriorment, es van recuperar amb un tres de vuit, una torre de set que va necessitar dos intents, ja que en el primer van cometre un peu desmuntat, i un quatre de set amb agulla. Un pilar de cinc va posar el punt final a un matí de castells.

De fet, els Castellers de Santpedor ja estan centrats en la seva diada, que celebraran el proper 23 d'octubre al migdia. Els Castellers de Barcelona els tornaran la visita. A més, tindran la presència dels Sagals d'Osona, una de les seves colles padrines.