El Planeta del 2016 és per a Dolores Redondo, l'autora de la popular trilogia del Baztán. La seva obra Todo esto te daré ha estat triada per un reconegut jurat amb primeres figures del món de la literatura que l'han triat en l'edició amb més participació dels premis Planeta. Redondo s'endú un premi de 600.000 euros. El Planeta és un dels premis més ben dotats econòmicament en la literatura i ho és en la literatura escrita en llengua castellana.

Redondo va dedicar el premi a la seva parella i a la seva família, i va assegurar en el moment de pujar a l'escenari de lliurament dels guardons que "era un somni que havia acaronat des de l'adolescència". Va confessar, també, que no era la primera vegada que es presentava, però va reiterar que "sempre ho havia somiat".

Emocionada i mostrant-se molt satisfeta, va rebre el premi de mans del rei d'Espanya, Felip VI, que estava acompanyat de la reina Letícia, i del president del grup Planeta, José Creueras.

Redondo va explicar que la novel·la Todo esto té daré agafa el seu nom de les paraules del dimoni, que apareixen citades en els Evangelis, i que el fil conductor es desenvolupa a partir d'una idea: la cobdícia. Manuel, protagonista de la novel·la, coneix la seva família política quan arriba a veure el seu marit mort en un misteriós accident de trànsit que no s'aclareix. I allà hi troba la indiferència i la buidor de l'altra família. Però es queda al lloc per aclarir els fets.

El moment més emotiu de la nit, però, el va protagonitzar el finalista del premi Marcos Chicot Álvarez, que va dedicar la seva novel·la a la seva filla, Lucía, de 7 anys, afectada per la síndrome de Down. Una dedicatòria molt especial per a la filla a la que va fer responsable d'haver-se dedicat a escriure novel·les. Chicot va quedar finalista amb l'obra El asesinato de Sócrates, una novel·la que va dir que s'havia d'enquadras dins del génere de les històriques, però que té molt, també de novel·la policíaca, segons el mateix autor.

Chicot va posar una nota d'humor a la nit quan va explicar que en una altra edició havia quedat en quart lloc, aleshores amb El asesinato de Pitágoras.