L'escriptora Dolores Redondo s'endú el 65è premi Planeta

L'autora de la trilogia del Baztán obté el guardó més cobejat de la literatura en llengua castellana

16.10.2016 | 00:00
Dolores Redondo, guanyadora del premi Planeta

El Planeta del 2016 és per a Dolores Redondo, l'autora de la popular trilogia del Baztán. La seva obra Todo esto te daré ha estat triada per un reconegut jurat amb primeres figures del món de la literatura que l'han triat en l'edició amb més participació dels premis Planeta. Redondo s'endú un premi de 600.000 euros. El Planeta és un dels premis més ben dotats econòmicament en la literatura i ho és en la literatura escrita en llengua castellana.
Redondo va dedicar el premi a la seva parella i a la seva família, i va assegurar en el moment de pujar a l'escenari de lliurament dels guardons que "era un somni que havia acaronat des de l'adolescència". Va confessar, també, que no era la primera vegada que es presentava, però va reiterar que "sempre ho havia somiat".
Emocionada i mostrant-se molt satisfeta, va rebre el premi de mans del rei d'Espanya, Felip VI, que estava acompanyat de la reina Letícia, i del president del grup Planeta, José Creueras.
Redondo va explicar que la novel·la Todo esto té daré agafa el seu nom de les paraules del dimoni, que apareixen citades en els Evangelis, i que el fil conductor es desenvolupa a partir d'una idea: la cobdícia. Manuel, protagonista de la novel·la, coneix la seva família política quan arriba a veure el seu marit mort en un misteriós accident de trànsit que no s'aclareix. I allà hi troba la indiferència i la buidor de l'altra família. Però es queda al lloc per aclarir els fets.
El moment més emotiu de la nit, però, el va protagonitzar el finalista del premi Marcos Chicot Álvarez, que va dedicar la seva novel·la a la seva filla, Lucía, de 7 anys, afectada per la síndrome de Down. Una dedicatòria molt especial per a la filla a la que va fer responsable d'haver-se dedicat a escriure novel·les. Chicot va quedar finalista amb l'obra El asesinato de Sócrates, una novel·la que va dir que s'havia d'enquadras dins del génere de les històriques, però que té molt, també de novel·la policíaca, segons el mateix autor.
Chicot va posar una nota d'humor a la nit quan va explicar que en una altra edició havia quedat en quart lloc, aleshores amb El asesinato de Pitágoras.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Gent

Mor la periodista Paloma Gómez Borrero als 82 anys
Mor la periodista Paloma Gómez Borrero als 82 anys

Mor la periodista Paloma Gómez Borrero als 82 anys

Antiga corresponsal a Itàlia i el Vaticà per a TVE i Cope, estava ingressada per una greu malaltia

S'esgoten les entrades per a lectors i subscriptors per anar al Circ Raluy Legacy

S'esgoten les entrades per a lectors i subscriptors per anar al Circ Raluy Legacy

Els tiquets reservats per a Regió7 pels dies 24 i 31 de març s'han acabat en un parell de dies

Consells per triar i encertar amb el col·legi dels nens

Consells per triar i encertar amb el col·legi dels nens

T'expliquem què hauries de tenir en compte a l'hora de seleccionar el centre dels teus fills

Un actor de 'Modern Family' perd al seu pare

Un actor de 'Modern Family' perd al seu pare

Rico Rodríguez, Manny, ha dit adéu al seu progenitor, Roy Rodríguez, de 52 anys

Enllaços recomanats: Premis cinema