Tal com havien avisat, alguns veïns d'Alba de Tormes, un poble de Salamanca, van intentar boicotejar amb xiulets i crits el pregó que la monja manresana Sor Lucía Caram estava protagonitzant des del balcó de l'Ajuntament aquest dissabte a la nit.

A la plaça Major del poble s'hi van viure moments de tensió, segons recull el diari La Gaceta de Salamanca. Dos grups de joves que portaven banderes d'Espanya van fer una sonora xiulada per protestar per la presència de Caram, titllada aquests dies previs de "monja separatista". "No ens enganyis, Catalunya és Espanya" i "Visca Espanya", van ser alguns dels crits que es van sentir. A la vegada, altres veïns van respondre amb aplaudiments.

Els cosos de seguretat van haver d'intervenir quan, abans de començar el pregó, una dona va demanar a un dels protestants que deixés de xiular i aquest va respondre amb empentes. L'home va ser desallotjat per la policia local i la Guàrdia Civil.

Sor Lucía va acabar el pregó dient "Visca Espanya i tots els espanyols". La religiosa havia estat convidada pel govern de l'Ajuntament, format pel PSOE, per parlar de Santa Teresa. Al convent de les Mares Carmelitas de l'Anunciació d'Alba de Tormes hi ha el sepulcre de Santa Teresa de Jesús.

Caram ha volgut treure ferro a l'episodi i a través de Twitter, xarxa on és molt activa, ha piluat: "No patiu per mi. La gent d'Alba de Tormes m'han acollit molt bé", tot afegint que "Alguns intolerants han volgut fer mal. No han pogut".