La gastronomia sempre ha format part del menú d´activitats de la fira. Demà i diumenge, els visitants podran descobrir diversos trucs i secrets per cuinar amb aliments ecològics i de temporada procedents del territori. Per participar en els tallers, que aniran acompanyats d´un tast, cal arribar amb puntualitat a l´espai indicat en el programa.

Aquest dissabte, de 12 a 2 del migdia, a l´espai gastronòmic de la fira, la xef catalana especialista en cuina amb productes ecològics Mireia Anglada ensenyarà els participants a cuinar de manera saludable sense malmetre els nutrients dels aliments. Al taller, els visitants aprendran diverses tècniques de potenciació dels matisos dels gustos d´aliments com ara les verdures, les llavors i els llegums, rics en proteïnes vegetals.

Unes hores més tard (de 6 a 2/4 de 8 del vespre), l´espai gastronòmic de la fira acollirà el taller titulat «Revitalitza´t amb els liquats i batuts verds», impartit per la formadora en cuina terapèutica Cristina Manyer. En aquesta demostració, Manyer explicarà quines són les diferències entre beure un suc o un batut, quins són els beneficis i els inconvenients de cadascun, i amb quins aparells podem elaborar-los.

Al tercer taller de cuina, els participants podran aprendre a elaborar la recepta tradicional del pa casolà, tal com s´ha fet arreu del Mediterrani durant segles: només amb farina, aigua, sal i llevat mare natural. L´encarregat de la demostració, durant la qual els visitants podran tastar pa fet amb farines d´espelta i sègol, entre altres varietats alternatives, és el forner i propietari de la fleca El Forn Antic de Manresa, Idris Cruz. El preu de l´entrada al taller és de cinc euros.

Finalment, cal destacar la demostració «Pastes i te del Marroc: els valors de l´acollida a l´aula». En aquest taller, Nouzha Zemmad aproparà diumenge de 5 a 2/4 de 7 de la tarda la cultura del nord d´Àfrica als participants a través d´alguns dels seus plats més representatius i del ritual del te. L´activitat tindrà lloc a l´espai gastronòmic de la fira.

Tastos de vins i olis

Al llarg del cap de setmana, es faran dos tastos de productes ecològics: en el primer, demà de 6 a 2/4 de 8 del vespre a la sala 2 del recinte de la fira, els visitants podran conèixer vins ecològics dels cellers Collbaix i Oller del Mas amb el sommelier Josep Pelegrín; en el segon, que tindrà lloc diumenge de 6 a 8 del vespre, descobriran diversos olis de varietats locals del Bages.