Unes 130 persones es van aplegar, divendres a la nit, a l'Oller del Mas, a Manresa, per celebrar el 50è aniversari de la coneguda i mediàtica sor Lucía Caram. Amics i coneguts de la monja argentina establerta a Manresa, on viu al convent de Santa Clara, van voler felicitar-la pel seu mig segle de vida organitzar-li una festa sorpresa.

Entre els assistents, la majoria dels quals voluntaris de la Fundació Rosa Oriol, hi havia personalitats com l'expresident Artur Mas i la seva esposa, Helena Rakosnik, que forma part del patronat de la fundació; la periodista Xantal Llavina; membres de la família de joiers Tous, i el directiu de la Caix Jaume Masana, bon amic de Caram, entitat que col·labora amb la fundació en el programa contra la pobresa infantil #Invulnerables.

Tampoc no es van voler perdre la festa de Caram les persones que viuen a la residència per a persones sense llar de la fundació, a la carretera de Vic de Manresa.

El papa Francesc de rerefons

Un missatge del papa Francesc, amb qui Caram es va trobar recentment a Roma, va presidir la festa. El pontífex té una idea eclesiàstica molt propera a la de la monja: "s'han fet moltes passes en diferents països, però encara estem molt lluny d'un món en què tothom pugui viure amb dignitat".

Els assistents es van posar una màscara amb la cara de sor Lucía, de manera que l'Oller del Mas es va omplir de rostres de la monja.