Una cinquantena de persones van participar ahir diumenge a la festa de final de temporada boletaire a Castell de l'Areny. Una celebració organitzada per Regió7 i l'Ajuntament de Castell de l'Areny que va permetre als assistents gaudir d'un matí de natura i gastronomia al Berguedà. Els assistents van marxar satisfets de la celebració i alguns amb ganes de repetir si es torna a organitzar.

Les activitats van començar de bon matí amb la passejada pels entorns naturals del municipi. Una caminada dirigida per Natxo Oñatibia i Ester Corrales, responsables de l'empresa Rural Salut, instal·lada a Castell de l'Areny. Abans de sortir al bosc, els participants van poder tastar infusions i licors elaborats amb plantes i herbes que posteriorment van poder localitzar sobre el terreny. Segons Corrales, l'objectiu d'aquestes passejades és descobrir el bosc d'una manera pedagògica. "Hem intentat transmetre coneixements concrets al voltant de les plantes que hem anat trobant i explicar quines utilitats tenen, per exemple, a l'hora de cuinar o també quines són les propietats beneficioses per a la salut", va explicar. Alguns participants ho van aprofitar per recollir espècies de plantes aromàtiques i, també, els més espavilats van collir uns quants fredolics. Segurament, els darrers de la temporada.

Acabada la caminada, el grup va tenir l'oportunitat de visitar l'església romànica de Sant Vicenç, un dels atractius del municipi, i també l'anisoteca que manté i gestiona Pere Massana, una de les col·leccions d'ampolles d'anís més grans del món. Les explicacions de Massana i la gran varietat d'ampolles de licor van cridar l'atenció de més d'un.

Després d'una matinal d'activitats, la gana estava feta i els comensals van entrar al menjador del restaurant Castell de l'Areny per degustar un menú especial amb els bolets com a protagonistes. La cinquantena d'assistents van poder tastar una selecció variada d'entrants amb bolets i van poder escollir entre dos segons: conill amb rossinyols o rodó de vedella amb bolets. Tots els plats van estar acompanyats d'una selecció de vins del celler Solergibert, d'Artés. A més, al llarg de l'àpat, Josep Solergibert, responsable d'aquest celler familiar, va explicar quins vins havia escollit per a cada plat. Els comensals van quedar satisfets, i fins i tot, als que els havia quedat un forat, van poder repetir. Els responsables de l'establiment van mostrar-se satisfets d'haver acollit aquesta celebració.

L'alcalde de Castell de l'Areny, Pere Raja, va voler agrair a Regió7 i als impulsors de l'esdeveniment "que hagin pensat en el nostre municipi per organitzar aquesta festa. Per a nosaltres ha estat molt positiu poder-hi col·laborar perquè ens han vingut a visitar persones que, si no hagués estat per aquesta matinal, segurament ho ho haurien fet". En aquest sentit, Raja va recordar que Castell de l'Areny viu del turisme a través de les poques empreses que encara hi mantenen la seva activitat. "Per això hem d'aprofitar totes les oportunitats per fer venir més visitants", va afegir. Un cop acabada la festa, l'alcalde ja va anunciar que està disposat a tornar a acollir l'esdeveniment de cara a l'any vinent, "però moure'l en el calendari i organitzar-lo en plena temporada boletaire", va puntualitzar.