Els excrements, un problema a l'espai per a la NASA

L'agència obre un concurs amb 30.000 euros en premis a la recerca d'idees per als vestits espacials

25.11.2016 | 18:39
Un astronauta a l´Estació Espacial Internacional.

La NASA busca propostes per a nous sistemes de recollida d'orina, restes fecals i menstruals per usar-los en els vestits de llançament i retorn de l'espai de les tripulacions. L'agència espacial ha llançat un concurs obert dotat amb 30.000 dòlars en tres premis a les millors propostes rebudes, en una convocatòria les bases de la qual es publiquen en la plataforma herox.com.

Els sistemes de gestió de deixalles han d'abordar la gestió de les deixalles fecals, urinaris i/o menstruals en un entorn presuritzat durant sis dies, protegint al mateix temps la seguretat i la salut dels membres de la tripulació.

Les solucions han de proporcionar la recollida d'orina de fins a 1 litre per dia per membre de la tripulació, per un total de 6 dies. Les taxes de recol·lecció de femta han de ser previstes per 75 grams de massa fecal i 75 mil·lilitres de volum fecal per tripulant per dia durant un total de 6 dies de durada. Els sistemes de recol·lecció menstrual han de manejar fins a 80 mil·lilitres durant 6 dies.

Les propostes han de tenir en compte l'ús de diferents sistemes per gestionar cada tipus de residu, i en funció del sexe o la grandària i pes de l'astronauta. També integrar tot el maquinari en una peça que sigui fàcil de posar, i mantenir les deixalles dins del vestit o enrutar-los fora del vestit, permetent la personalització per a cada membre de la tripulació.

La NASA premiarà les solucions que jutgi siguin les més prometedores per a la seva implementació i ús en missions en els propers tres o quatre anys. La NASA considerarà la possibilitat de col·laborar amb els guanyadors i/o amb altres competidors, subjectes a les regles i regulacions de la NASA per a la contractació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Gent

Una empresa que implanta xips als seus treballadors nega ser el Gran Germà

Una empresa que implanta xips als seus treballadors nega ser el Gran Germà

La càpsula, que s'insereix entre l'índex i el polze, permet obrir portes o accedir a l'ordinador....

Whisking: l'art de les mescles

Whisking: l'art de les mescles

T'expliquem les tècniques per barrejar productes de bellesa per maximitzar els seus beneficis

Alerten d'un 'alt risc d'explosió' en cuines de gas de Balay, Bosch i Siemens

Alerten d'un 'alt risc d'explosió' en cuines de gas de Balay, Bosch i Siemens

L'anomalia afecta principalment els connectors de models fabricats entre els anys 2006 i 2011

Enllaços recomanats: Premis cinema