Els excrements, un problema a l'espai per a la NASA

L'agència obre un concurs amb 30.000 euros en premis a la recerca d'idees per als vestits espacials

25.11.2016 | 18:39
Un astronauta a l´Estació Espacial Internacional.

La NASA busca propostes per a nous sistemes de recollida d'orina, restes fecals i menstruals per usar-los en els vestits de llançament i retorn de l'espai de les tripulacions. L'agència espacial ha llançat un concurs obert dotat amb 30.000 dòlars en tres premis a les millors propostes rebudes, en una convocatòria les bases de la qual es publiquen en la plataforma herox.com.

Els sistemes de gestió de deixalles han d'abordar la gestió de les deixalles fecals, urinaris i/o menstruals en un entorn presuritzat durant sis dies, protegint al mateix temps la seguretat i la salut dels membres de la tripulació.

Les solucions han de proporcionar la recollida d'orina de fins a 1 litre per dia per membre de la tripulació, per un total de 6 dies. Les taxes de recol·lecció de femta han de ser previstes per 75 grams de massa fecal i 75 mil·lilitres de volum fecal per tripulant per dia durant un total de 6 dies de durada. Els sistemes de recol·lecció menstrual han de manejar fins a 80 mil·lilitres durant 6 dies.

Les propostes han de tenir en compte l'ús de diferents sistemes per gestionar cada tipus de residu, i en funció del sexe o la grandària i pes de l'astronauta. També integrar tot el maquinari en una peça que sigui fàcil de posar, i mantenir les deixalles dins del vestit o enrutar-los fora del vestit, permetent la personalització per a cada membre de la tripulació.

La NASA premiarà les solucions que jutgi siguin les més prometedores per a la seva implementació i ús en missions en els propers tres o quatre anys. La NASA considerarà la possibilitat de col·laborar amb els guanyadors i/o amb altres competidors, subjectes a les regles i regulacions de la NASA per a la contractació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Gent

Una foto de Cesc amb la seva xicota omple el seu Instagram de bromes

Una foto de Cesc amb la seva xicota omple el seu Instagram de bromes

L'exposició pública a través de les xarxes socials li ha jugat una mala passada al jugador del...

«El meu fill va rebre 14.000 whatsapps en tres dies»

«El meu fill va rebre 14.000 whatsapps en tres dies»

Una dona d'Oviedo, mare d'un nen de tretze anys, denuncia la voràgine de missatges en la qual...

Sortegem 5 viatges a la República Dominicana

Sortegem 5 viatges a la República Dominicana

Ser lector de Regió7 té premi. Explica'ns amb qui te n'aniries de viatge a l'altra punta del món i...

Enllaços recomanats: Premis cinema