Un individu va canviar aquest diumenge a la nit les lletres del famós rètol blanc de Hollywood, a Los Angeles, que ara mostra la paraula "Hollyweed" en referència a la marihuana, la possessió, consum i venda de la qual és legal a partir d'aquest dilluns a tot l'estat de Califòrnia.

Al voltant de la mitjanit, un individu va pujar al turó del rètol i va cobrir amb dues lones part de les dues lletres "o" de la paraula "Hollywood" amb la finalitat que semblessin dues lletres "e", segons ha informat a la cadena CBS l'empresa de seguretat Trudeau, encarregada de vigilar el cartell. D'aquesta manera, els habitants de Los Angeles poden llegir en el rètol la paraula "weed" (marihuana), que ha passat a substituir a l'última part de "Hollywood".

La Policia de Los Angeles planeja revisar els vídeos de les càmeres de seguretat per identificar el responsable, segons la CBS. El cartell, víctima de nombrosos actes de vandalisme, ja va ser canviat perquè mostrés la paraula "Hollyweed" l'1 de gener del 1976 per un altre home, Danny Finegood, que va voler commemorar l'entrada en vigor d'una llei que despenalitzava la possessió de cànnabis a Califòrnia.

Aquest dilluns mateix, entren en vigor a Califòrnia i Nevada unes mesures aprovades pels votants la nit electoral del 8 de novembre per permetre el consum, possessió i venda de cànnabis. Aquests dos Estats s'uneixen al Districte de Columbia, on es troba la capital federal, i a altres quatre estats on el consum recreatiu de cànnabis ja és legal: Washington, Oregon, Colorado i Alaska.

El passat 8 de novembre, coincidint amb l'elecció de Donald Trump com a nou president dels EUA, els votants també van aprovar el consum recreatiu del cànnabis a Maine i Massachusetts, encara que les lleis d'aquests estats no entraran en vigor avui 1 de gener com estava previst a causa de diferents contratemps.

El cartell, aixecat sobre els turons de Los Angeles fa 93 anys, és el símbol per excel·lència de la indústria cinematogràfica d'Estats Units i ha aparegut en nombroses pel·lícules com el recent film de 2015 "San Andrés".