Als amants de la cuina els encanta barrejar ingredients i veure què surt d'allà. Qui no ho ha provat alguna vegada? I més ara, amb tots aquests programes de televisió capaços de despertar l'instint culinari del més negat. El whisking no és una recepta de cuina, però sí rep el nom del món de la rebosteria. 'Whisk', en anglès, vol dir batre i, traslladat a la cosmètica, es refereix a la tècnica de barrejar productes per maximitzar els seus beneficis.

Com explica la doctora Patricia Ricarte, directora d'assessoria tècnica de Germaine de Capuccini, "el whisking consisteix a agafar dos productes i barrejar-los a la mà o en una paleta amb l'objectiu que, junts, sumin més beneficis dels que ofereixen per separat. Alguns exemples d'aquesta nova forma d'utilitzar els productes de bellesa són: barrejar base de maquillatge amb primer, oli capil·lar amb condicionador, fluid il·luminador en la crema per al contorn d'ulls o unes gotes de vitamina C pura en el filtre solar facial".

Es diu que un dels avantatges d'aquesta tendència és que et permet estalviar temps, ja que pots aplicar dos productes d'un sol gest, encara que en la pràctica el temps que dediques a aplicar tots dos productes és semblant al que inverteixes a aconseguir una barreja perfecta . El principal benefici del whisking és que t'ajuda a aconseguir productes més complets, enriquits i personalitzats.

Els teus còctels de bellesa

Et portem algunes propostes perquè et inicis en l'interessantíssim art del whisking:

  • Suma de sèrums: El nou kit Booster de Germaine de Capuccini està compost per dos sèrums il·luminadors: Timexpert SRNS Repair Night Progress, que frena els signes d'envelliment i optimitza la capacitat de defensa i regeneració de la pell; i Timexpert White Power Light que, amb la seva revolucionària Acció Triple Llum, té una sorprenent capacitat de generar llum de forma immediata i aclarir les taques. Aplicats conjuntament, representen el tàndem tecnològic més complet al servei de la bellesa de la pell. El preu del kit: 88,60 €
  • Maquillatge concentrat + crema hidratant: BIY Blend It Yourself Pigment Drops de Clinique són unes gotes de maquillatge concentrat que s'incorporen a la crema hidratant per convertir-la en una BB, CC o en un maquillatge, amb la cobertura que millor s'adapti a la teva pell en funció de les gotes que li afegeixes. Pots aconseguir un acabat més mat amb una hidratant matificant o un acabat més lluminós i radiant quan ho barreges amb una hidrant que contingui difusors òptics. Nosaltres et proposem la crema hidratant Clinique Smart Spf 15, que escolta els senyals de la pell i actua on i quan cal. El seu preu: 36 € (BIY) i 71 € (hidratant).
  • Contorn d'ulls + corrector: T'aixeques amb ulleres i necessites estar fantàstica en poc temps. Et sona? Ara pots tractar i corregir alhora utilitzant els teus productes preferits. Et proposem lular Eye Essence Platinum Rare de la Prairie, un sèrum rejovenidor per al contorn d'ulls que il·lumina, reafirma i tensa a l'instant, i el corrector healty Mix de Bourjois, a base de fruites, que corregeix les ulleres i imperfeccions per a una mirada més descansada i lluminosa.
  • Condicionador i oli capil·lar: El whisking també es pot traslladar al cabell. Barreja el condicionador amb unes gotes d'oli. Escalfa el cabell amb assecador i aplica la barreja de mitjans a puntes. Deixa-la actuar cinc minuts i aclareix abundantment. Notaràs la teva cabellera més solta, brillant, suau i nodrida. Et proposem el condicionador Smooth.Again.Rinse de Kevin.Murphy, que allisa, suavitza, nodreix i protegeix el cabell, i l'oli The Amber & Argan Oil de la línia Gold Oil Essence de Montibello, que aporta brillantor, suavitat i control al cabell.

Per prendre nota ...

A l'hora de barrejar, cal anar amb compte amb alguns components que es troben en molts productes cosmètics: àcid salicílic (potencia la renovació cel·lular i suavitza els porus), àcid glicòlic i peròxid de benzoilo (tractaments antiacne), el retinol i el retinoide (propietats antiedat), i els alfa hidroxiàcids o AHA (propietats antiedat i contra el fotoenvelliment).

Evita les següents mescles:

  • Àcid salicílic + Àcid glicòlic. Si s'usa l'àcid salicílic per a l'acne el millor és optar per un exfoliant més suau, ja que la combinació d'aquests dos àcids pot provocar sequedat o bé exacerbació de les glàndules sebàcies.
  • Àcids + Retinol. El retinol (vitamina A) en concentracions altes pot causar enrogiment quan es barreja amb els AHA i tampoc ha d'emprar conjuntament amb peròxid d'benzoilo, ja que anul·la la seva efectivitat. Tots els derivats de la vitamina A han d'usar-se de forma separada dels àcids, com l'àcid làctic i àcid glicòlic.
  • AHA + Vitamina C. Els AHA poden desestabilitzar la vitamina C i eliminar el seu poder antioxidant. També poden generar una intensa irritació, enrogiment i despreniment de les capes superficials de la pell. Cal usar-los per separat i mai el mateix dia.
  • Benzoilo + Vitamina C. S'han d'utilitzar en diferents dies, en cas contrari cap dels dos farà efecte.
  • Retinol + Exfoliants. El retinol pot sensibilitzar la pell i deixar-la més seca, per això has d'evitar utilitzar exfoliants agressius.
  • Vitamina C + Retinol. Alguns cosmètics contenen tots dos ingredients en concentracions baixes, però si s'empra el retinol i la vitamina C com a ingredient actiu, cal evitar el seu ús en el mateix dia per evitar patir sequedat i irritació.

En canvi, obtindràs molt bons resultats ajuntant:

  • Protector solar + Retinol o retinoides
  • Retinol + Àcid ferúlic (un antioxidant vegetal que repara el dany solar)
  • Vitamines A, C i E entre si
  • Sèrum antioxidant + Protector solar
  • Hidratant o protector solar + Retinol, retinoide, àcid salicílic o àcid glicòlic.