Un 'anell de foc' solcarà l'hemisferi sud aquest diumenge

Serà a conseqüència de l'eclipsi solar anular, el primer dels dos previstos per a aquest any

24.02.2017 | 18:08
Imatge d´un eclipsi solar anul·lar

Un eclipsi solar anular, amb el seu característic 'anell de foc', serà visible en àmplies zones de l'hemisferi sud aquest diumenge, 26 de febrer.

L'eclipsi començarà al Pacífic Sud a l'alba, i després arriba a terra ferma al llarg de la costa sud de Xile a les 13:31 UTC. Posteriorment es farà visible cap a l'est sobre l'Argentina a 2,5 quilòmetres per segon, mentre el 'anell de foc' es dirigeix ??cap a l'Atlàntic Sud, on arribarà a la seva 'màxima anularidad' durant només 44 segons a 900 quilòmetres al sud-est del Brasil.

Finalment, l'ombra de l'eclipsi s'estendrà sobre Angola, Zàmbia i acaba al capvespre sobre un banda meridional al llarg de la República Democràtica del Congo. L'eclipsi és parcial a través de la porció meridional de Sud-amèrica, les illes Malvines, una franja de Antàrtida i del sud-oest d'Àfrica.

L'eclipsi de diumenge és el primer de dos eclipsis solars previstos el 2017, i l'únic eclipsi anular de l'any. Aquest esdeveniment es produeix quan la Lluna està prop de l'apogeu (que va ocórrer el 18 de febrer) i la Terra és a prop del periheli (va ser el 4 de gener), informa Universe Today.

En aquest moment, la mida aparent de la Lluna és massa petita per cobrir el Sol vist des de la Terra, resultant en un anell brillant o 'de foc' al cel. La traça d'ombra d'aquest anell a través de la Terra es coneix com una antumbra, en lloc de l'ombra familiar d'un eclipsi solar total.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema